Harley-Davidson v rámci tohtoročných osláv 115. výročia svojho založenia pripomenie svetu aj jednu z takmer zabudnutých častí histórie, ktorú predstavuje výroba bicyklov.

​Harley-Davidson na rozdiel od iných výrobcov motocyklov a automobilov, ktorých začiatky sú spojené s prelomom 19. a 20. storočia, nezačínal s výrobou bicyklov, z ktorých prešiel na stroje vybavené spaľovacím motorom, ale rovno sa venoval motorkám.

Zdroj: Facebook

​​V histórii severoamerickej značky aj napríek tomu fungujú bicykle a teraz sa ich Harley-Davidson rozhodol pripomenúť prostredníctvom repliky modelu, ktorý vyrábala v rokoch 1917 až 1922.

Harley-Davidson Model 7-17 Standard poslúžil ako vzor na vznik desiatich nových exemplárov. Výrobu zadalo Harley-Davidson Museum v Milwaukee spoločnosti Heritage Bicycles sídliacej v Chicagu.

Zdroj: Facebook

​​Firma, ktorá sa špecializuje na výrobu bicyklov, vyrobí skutočne veľmi presné repliky viac ako sto rokov starého bicykla, aj keď rozmery rámu boli mierne zväčšené, aby uspokojili potreby vyšších jazdcov. Atmosféru druhého desaťročia 20. storočia potom navodí aj farebné prevedenie s ručne maľovanými linkami.

Harley-Davidson Model 7-17 Standard vyrobený u Heritage Bicycles vyjde podľa dostupných informácii na 4 200 dolárov.

Tento zvláštny Harley-Davidson sa stal jedným z najdrahších motocyklov na svete

Pozlátené skrutky a 360 diamantov zdobí najdrahšiu motorku sveta, ktorá má ešte aj v palivovej nádrži trezor. Navyše, táto modrá edícia Harley-Davidsona nevyzerá vôbec zle.

Zdroj: CNC