Fanúšikovia značky Sonos sú od minulého týždňa vo vytržení. Spoločnosť, ktorá v roku 2005 ako prvá na trh uviedla bezdrôtové reproduktory, konečne ohlásila príchod svojho nového modelu.

V San Franciscu minulý týždeň predstavili reproduktor Sonos Beam, ktorý na pomyselnom piedestály značky vystrieda svetoznámy Playbar.  Bude o niečo solídnejších rozmerov, zhruba o 60 percent štíhlejší a o 30 percent kratší v porovnaní so svojím populárnym predchodcom.

Zdroj: Sonos
​Jeho hlavnou výhodou je jeho všestrannosť: môžeme očakávať priestorový zvuk, dokáže sa pripojiť ku všetkým poskytovateľom streamov a má inteligentné hlasové ovládanie.

Sonos Beam sľubuje ultračistý zvuk s prelomovými basmi, ale najzaujímavejším prvkom technológie je kalibrácia zvuku Trueplay, ktorá dokáže prispôsobiť zvuk špecifikám konkrétnej miestnosti.

Zdroj: Sonos

​Jeho ovládanie je jednoduché: oldschool režim nájdete na hornej časti reproduktora s dotykovými tlačidlami (nájdete aj konektory Ethernet a HDMI ARC), ale má tiež vynikajúce spojenie medzi SIRI a Alexou od Amazonu.

Vďaka optickému adaptéru sa dá kedykoľvek zosynchronizovať so staršími zariadeniami a možno ho ľahko spárovať aj s televízorom, aby ste s ním získali efekt domáceho kina.

Zdroj: Sonos
​Disponuje aj nočným režimom, ktorý zostruje tichšie zvuky a automaticky znižuje okolitý hluk vo filmoch, aby sme nerušili pokojné sny ostatných.

V čiernom a bielom prevedení ho máte možnosť získať od 17. júla za cenu 400 dolárov.

Bang & Olufsen vzdáva hold jednej obľúbenej legende novým 360-stupňovým reproduktorom

Ak sa spoja Bang & Olufsen a Cecilie Manz, najlepšie z toho vždy vyjdú nadšenci reproduktorov. Na Milano Design Week predviedli dve dánske spoločnosti výsledok svojej spolupráce: 360-stupňový reproduktor Beoplay P6.

Zdroj: Sonos