Nostalgia má zvláštne čaro. Ľudia si s radosťou pozerajú staré Večerníčky alebo sťahujú albumy kapiel, ktoré počúvali za mlada. Tie by ale boli nanič, keby sa nepočúvali v pôvodnej „kvalite“.

Samozrejme, spomienkovému optimizmu prepadáme aj my. Preto, ak niekde začujeme vŕzgajúcu, šuštiacu hudbu bez basov, okamžite si spomenieme na to, ako sme si ju na plné pecky púšťali z walkmana do uší a dusili sa pri tom ukradnutou otcovou cigaretou. Teraz tu máme užitočný program, ktorý vám prinavráti fíling týchto starých časov.

Stačí si kliknúť na tento odkaz, vybrať z počítača alebo telefónu skladbu a pohrať sa s nastavením, až kým nedosiahnete požadovanú kvalitu nahrávky, ktorá vám pripomenie staré dobré časy. Nemáte za čo.

Nové HD vinylové platne prinesú kvalitnejší zvuk a viac priestoru pre hudbu

Rakúsky startup Rebeat získal od prispievateľov 4,8 milióna dolárov na vývoj nového druhu vinylových platní prezývaných "HD vinyl" alebo tiež High Definition Vinyl. Podľa patentu, ktorý bol registrovaný už v roku 2016, by mali takéto platne priniesť podstatne viac priestoru a teda viac prehrávacieho času, väčší dynamický rozsah a, samozrejme, vyššiu kvalitu a čistotu zvuku.

Zdroj: Webcassette