Až sa budete dnes večer pozerať na film, uvidíte to isté, čo váš sused aj človek na druhej strane zemegule. Unikátny startup menom Urus Entertainment by sa ale mohol postarať o to, aby sa vo filmoch a videách objavilo priamo vaše bezprostredné okolie.

Technológia, ktorú mladá firma využíva, dovolí vášmu mobilnému telefónu nafotiť panoramatické snímky okolia, či už ide o obývaciu izbu, kuchyňu, spálňu či záhradu pred domom. Všetko potom premení n 3D modely a doslova integruje do filmu či videa. Do filmu sa preto vžijete oveľa viac, a to jednoducho preto, že tam uvidíte napríklad svoj gauč.

Prvým krokom firmy v biznis modely budú tradičné promo účely. Krátke teasre či reklamy, kde sa postavy budú prechádzať po vašej obývačke. Tvorca projektu Kevin Niu ale dúfa, že sa postupne dostane do omnoho vyššej ligy, do plnohodnotných filmov či seriálov.

Zdroj: Urus Entertainment

​Podľa neho by malo ísť o úplne iný druh interakcie diváka s výsledným materiálom, pretože by v ňom bolo niečo z jeho vlastného života a okolia. Predstavte si hororový film, ktorý sa bude odohrávať vo vašom byte. Rozhodne sa budete báť podstatne viac.

Projekt je zatiaľ vo veľmi skorom štádiu vývoja. Jeho najväčšou slabinou je nutnosť použiteľne nasnímať priestor divákom. Pokiaľ nebude postup triviálny a výsledky uspokojivé, nemôžeme počítať s nejakým väčším rozšírením.

Ako sa dá využiť HoloLens v praxi: Aplikácia MR Guide vytvorí holografického sprievodcu

Ruská firma Hologroup nedávno vypustila veľmi zaujímavý nástroj pre tvorbu vlastných holografických sprievodcov pre okuliare rozšírenej reality HoloLens. Volá sa MR Guide a dokážete v ňom vytvoriť prepracované informatívne prehliadky všetkého druhu bez nutnosti programovania. Vyjde vás to na necelých tisíc dolárov.

Zdroj: CNC