Ak ste už zabudli, o koľko nás vo vývoji predbehol Dubaj, pozrite si túto malú ochutnávku.

Pravdepodobne neexistuje taká uletená sci-fi technológia, ktorá by sa nemohla v Dubaji zrealizovať. V domovine lietajúcich hasičov, vzdušných taxíkov a simulovanej základne Marsu v púšti, je evidentne možné zostrojiť všetko. Teda aj cestujúce krabice, ktoré vozia ľudí do zamestnania.

Pozrite si galériu

​Modul Next Future Transportation je niečo medzi automatickým vozidlom a verejným dopravným prostriedkom: kapsula v podstate premáva na vopred určenej trase, ale je schopná vás vyzdvihnúť priamo doma, predtým ako bude pokračovať. Do modulu (veľkého ako Smart) sa zmestí šesť ľudí, ale tieto autonómne krabice sa môžu modulárne spájať, aby nimi mohlo cestovať viac ľudí naraz.

Je dokonca možné si počas jazdy privolať mobilný záchod, prípadne bufet, ktoré sa k modulu pripoja.

Samohybná kapsula vyvinutá spoločnosťou Next Future Transportation môže jazdiť rýchlosťou 80 km / h a počas skúšobnej fázy bude v Dubaji voziť ľudí na jednej z najrušnejších ciest.

Čo je v Barcelone atrakcia, bude v Göteborgu čoskoro forma verejnej dopravy

Keď hovoríme o elektrických autách, ktoré predstavujú budúcnosť, dosť podceňujeme technologický pokrok. Budeme vôbec o tridsať či štyridsať rokov používať autá? Nebolo by logickejšie preniesť pozemnú dopravu do vzduchu a obchádzať električky zhora a nielen sprava či zľava? Rečnícka otázka, ale nie celkom bezdôvodná.

Zdroj: Next