Pár minul skoro 10 tisíc libier za dovolenku na Ibize: Inzerovaný byt ale vôbec neexistuje

Pár zo Spojeného kráľovstva, Ian a Denise Felthamovci, minuli 9 610 libier za prenájom ubytovania prostredníctvom portálu Airbnb. Inzerát sľuboval dvojtýždňový pobyt na španielskom ostrove Ibiza v luxusnom dome s tureckými kúpeľmi, vírivkou a terasou z mramoru. Ako sa ale ukázalo, malo to jeden jediný háčik - nehnuteľnosť jednoducho neexistovala.

Fotograie falošného ubytovania boli stiahnuté po tom, čo o prípade informoval denník The Sunday Times. Snímky boli zjavne zostavené z rôznych priestorov na prenájom a predaj z webových stránok luxusných apartmánov s názvom Las Boas. Tento komplex na Ibize skutočne existuje a funguje.

Zamestnanec apartmánov označil inzerát Airbnb za falošný a istotou uviedol, že medzi štyridsiatimi jednotkami, ktoré komplex ponúka, sa žiadny taký byt nenachádza. Muža kontaktovala americká stanica CNN, ktorej informácie poskytol pod zárukou anonymity.

​Súkromné výťahy boli číry výmysel

Ian Feltham stanici navyše potvrdil, že fotografie na webových stránkach komplexu Las Boas odpovedajú záberom zverejneným v inzeráte, ktorý si on a jeho manželka rezervovali.

Maria Cala, ktorá vlastní jeden z bytov v Las Boas, uviedla, že v inzeráte sa podľa popisu Felthamovcov vyskytovalo veľa nejasností. Komplex napríklad ponúka turecké kúpele pre všetkých ubytovaných, nie len v rámci jedného apartmánu. Tiež tu neexistujú súkromné výťahy, ako bolo britskej rodine sľúbené.

Zdroj: CNC