Turisti sa sťažovali na príliš hlasné štebotanie vtákov: Nakoniec z hotela odišli skôr

Manželský pár z Mníchova si na dovolenke v rakúskom Zell am See v hoteli sťažoval na príliš hlučné štebotanie vtákov a žiadal o vrátenie peňazí. Vtáčie čvirikanie bolo pre dvojicu dokonca tak neznesiteľné, že z miesta pobytu odišla o deň skôr.

Zatiaľ čo väčšine ľudí pospevovanie vtákov navodzuje skôr ľúbivé pocity a aj kvôli nemu radi vyrážajú do prírody, nemeckí manželia sa sťažovali, že kvôli cvrlikaniu nemôžu spať. Vtáci mali hniezdo priamo nad hotelovou izbou, v ktorej sa hostia ubytovali.

A pretože inú izbu k dispozícií nedostali, odišli z miesta predčasne. Nespokojný rekreant dokonca dal svoju nespokojnosť najavo v liste zaslanom zväzu rakúskeho turizmu, živnostenskému odboru príslušného okresného hajtmanstva, a hotelovej asociácii. Taká izba by nemala byť nikdy ponúkaná, uviedol rozhorčený pisateľ.

Hotelu pohrozil, že pokiaľ peniaze nevráti, dostane od neho a manželky zlé hodnotenie na internetových portáloch. Regionálny šéf asociácie hoteliérov Walter Veit to označil za vydieranie. Okrem toho vtáčí spev oficiálne nie je uznaný ako obťažovanie hlukom. 

Zdroj: oe.24