Plačúce dieťa v lietadle? Aerolinky vymysleli vychytávku, ktorá vás ušetrí hororu

Zákazníci japonskej leteckej spoločnosti Japan Airlines sa už nemusí báť, že v lietadle budú sedieť vedľa kričiaceho dieťaťa. Aerolinky im totiž pri výbere miesta na pláne sedadiel ukážu, kde má rezerváciu malé dieťa, teda potenciálny hlasný narušiteľ pokojného letu. Poznajú to podľa detskej ikony.

"Cestujúci s deťmi vo veku ôsmich dní až dvoch rokov, ktorí si svoje miesta zvolia na webe Japan Airlines, uvidia pri rezervácii detskú ikonu na sedadlách, ktoré si vyberú," uviedli aerolinky na svojej internetovej stránke. To podľa nich umožní ostatným pasažierom zistiť, že v ich blízkosti môže sedieť dieťa.

Užívatelia sociálnych sietí krok Japan Airlines rozdelil. Niektorí nápad privítali. "To by bolo úžasné, zvlášť na dlhých letoch!," napísal jeden z nich.

Ďalší, prevažne rodičia malých detí, nabádali ostatných k trpezlivosti. "Sú to malé deti, tiež sme nimi boli. Musíme sa naučiť tolerancii, inak čoskoro zavedieme mapu sedadiel, kde sedia ľudia dýchajúci ústami, slintajúci, trpiaci plynnatosťou, opití a podobne," uviedol jeden z prispievateľov.

Aerolinky ale varovali, že ikona dieťaťa sa nezobrazuje pri rezervácií cez sprostredkovateľa a neobjaví sa ani v prípade, že na poslednú chvíľu letí iný stroj.

Poslankyňa chce zákonom zakázať prdenie v lietadlách: Puch vraj môže viesť aj k násiliu

Parlament zvažuje úpravu zákona, ktorý sa zaoberá priestupkami na palube lietadla. Kenská poslankyňa Lilian Achieng Gog prišla s návrhom, aby sa medzi doterajšie prečinenia zaradilo aj prdenie. Podľa nej uvoľňovanie vetrov v lietadle spôsobuje "nepohodlie, rozpaky a neistotu".

Zdroj: CNC