Poslankyňa chce zákonom zakázať prdenie v lietadlách: Puch vraj môže viesť aj k násiliu

Parlament zvažuje úpravu zákona, ktorý sa zaoberá priestupkami na palube lietadla. Kenská poslankyňa Lilian Achieng Gog prišla s návrhom, aby sa medzi doterajšie prečinenia zaradilo aj prdenie. Podľa nej uvoľňovanie vetrov v lietadle spôsobuje "nepohodlie, rozpaky a neistotu". Politička sa domnieva, že by to mohlo viesť až k násliu na palube a navrhuje, aby posádka začala distribuovať lieky proti nadúvaniu a plynatosti medzi pasažiermi.

Odchádzanie plynatosti je v kenskom parlamente veľká téma. Minulý mesiac totiž muselo byť prerušené zasadnutie, pretože jeden z poslancov si uľavil a ostatní zákonodarcovia ho obvinili zo "znečisťovania vzduchu".

Po tom, čo si politik uľavil, vypukla v rokovacej sále vášnivá debata. Poslanci obviňovali jeden druhého. "Ja som to nebol, ale viem, kto si prdol," hádali sa. Prerušil ich až predseda Snemovne, ktorý svojich asistentov vyzval, aby doniesli osviežovač vzduchu.

Snáď preto tak trochu bizarný návrh poslankyne Lilian Achieng Gog jej kolegov zas tak nešokoval. "Je jedna celkom iritujúca vec, ku ktorej na palube dochádza, a to je miera prdenia v lietadle," začala. "Tento problém spôsobuje obavy a nepohodlie, čo môže viesť až k výtržnostiam," vysvetlila poslankyňa. Navrhla preto, že by posádka mala mať k dispozícií lieky proti nadúvaniu a plynatosti, ktoré by rozdala cestujúcim.

​Poslankyňa brojí aj proti pitiu na palube

"Uvoľňovanie vetrov na palube je hrozné a vyvoláva to roztržky," vyhlásila politička, ktorá počas svojho prejavu znela, akoby hovorila z vlastnej skúsenosti. Zaoberala sa aj jedným z najčastejších priestupkov cestujúcich, a to "prehnaným" pitím alkoholu v lietadle.

Zákonodarkyňa zašla tak ďaleko, že navrhla, aby mali aerolinky k nahliadnutiu lekárske záznamy pasažierov, podľa ktorých by určili, či človek vôbec môže dostať nejaký alkoholický nápoj.

Zdroj: CNC