Cestovateľský des: Šesťhviezdičkový hotel v Severnej Kórei má horšie služby než väzenie

O TripAdvisore, najväčšom cestovateľskom webe na svete, sa nedá povedať, že by bol nejako predpojatý. Mnoho informácií sem dodávajú samotní turisti z najrôznejších krajín sveta. Keď sa ale pod jeho paľbu niekto dostane, tak je jasné, že už je zle.

​Takým príklad je hotel Ryanggang v severokórejskej metropole Pchjongjangu. Má to byť "šesťhviezdičkové" ubytovacie zariadenie prvej kategórie. Jeho hostia ale často označujú tamojšie služby za "zlé" či "príšerné" a prirovnávajú ich k väzeniu.

Hotel Ryanggang má 330 izieb a bol postavený v roku 1989. Moderný bol možno len na severokórejské pomery a navyše sa v ňom dodnes nič nezmenilo. TO je vidieť na fotkách.

Zrejme jedinou výhodou je, že mnoho turistov do Severnej Kórey necestuje a rozhodne nájdete v hotelovej reštaurácii vždy miesto.

Severokórejský diktátor Kim Čong-un ale nedávno vyhlásil, že do KĽDR by mali prísť v roku 2020 až dva milióny zahraničných turistov. Na čo ich chce ale do krajiny lákať, to je záhadou. Na hotely "prvej kategórie", ktoré sú niekedy horšie než podpriemer? Alebo na prázdne obchody? Či na to, že ku každej turistickej výprave je pridelený oficiálny sprievodca, ktorý vám vysvetlí, aká je Severná Kórea skvelá krajina?

Pozrite si galériu

Severná Kórea láka turistov: Otvorila prvú cestovnú kanceláriu

V Moskve otvorili prvú cestovnú kanceláriu, ktorá ponúka organizované zájazdy do Severnej Kórei. Ruská firma NKOREA.RU, ktorej Pchjongjang udelil licenciu, sľubuje turistom, že sa "plne ponoria" do kórejskej kultúry a zažijú zábavu "bezpečnejšiu než prechádzky Londýnom".

Zdroj: CNC