Myslíte si, že pravé exotické pláže sú len v Karibiku či ďaleko v Ázii? To ste na omyle. Aj európske pláže vám totiž môžu dopriať tú najzaujímavejšiu exotiku, ktorú ste doteraz videli. A kam sa za týmito plážami vybrať? Máme pre vás zopár tipov.

Cyprus a jeho Fig Tree Bay

Zdroj: Facebook

​Pláž Fig Tree Bay pomenovaná podľa blízko rastúcich figovníkov sa podľa turistov radí medzi jednu z najkrajších pláží Európy. Piesok na pláži je rozprávkovo biely a more až neuveriteľne priezračne čisté. Nemusíte sa ani obávať cestovania - táto časť Cypru sa stále ešte radí do Európskej únie.

Španielsko a jeho La Concha

Zdroj: Facebook

​Pláž zaoblená do tvaru písmena U sa nachádza v španielskom meste San Sebastian a je slávna predovšetkým nádherným výhľadom. Jej popularita je ale tak vysoká, že v lete sú turisti na pláži doslova hlava na hlave. Pokiaľ nie sú tlačenice nič pre vás, pláži sa radšej vyhnite aj za cenu straty krásneho výhľadu.

Kréta a jej Balos Lagoon

Zdroj: Facebook

​Kréta ponúka mnoho kultúrneho aj turistického vyžitia. Pokiaľ by ste ale radi poznávali aj prírodné krásy tohto gréckeho ostrova, bude pre vás Balos Lagoon rajom na zemi. Lagúna Balos Lagoon má v priemere takmer pol kilometra a pohľad na ňu vás doslova ohromí. Z pláže lagúny totiž uvidíte priamo na ostrov Gramvousa a priľahlé skaliská.

Mallorca a jej Platja de Muro

Zdroj: Facebook

​Mallorská biela piesková pláž Platja de Muro láka návštevníkov nielen na svoju dĺžku, presahujúcu šesť kilometrov, ale aj na priezračne čisté more. Pokiaľ sa sem chystáte, vezmite si so sebou fotoaparát - túto krásu si budete chcieť navždy zvečniť.

Lákavý juh Talianska: Objavte jeho kúzlo

Keď sa povie Taliansko, určite vám zídu na um mestá ako Rím, Benátky alebo plážové Bibione... Na juh Talianska ale mieri len hŕstka z nás. A je to obrovská škoda! O tejto nádhernej krajine v samotnej špičke či podpätku talianskej topánky básnili už rímski cisári, ktorí tu trávili svoju dovolenku.

Zdroj: CNC