Ostrovná pevnosť sa zmení na luxusný rezort: Počas druhej svetovej vojny tu mučili 2000 väzňov

Počas druhej svetovej vojny tu bolo väznených asi 2000 ľudí. Väzni boli mučení a dozorcovia ich nechali vyhladovať. Na čiernohorskom ostrove Mamula, ktorý je známy tiež ako Lastavica, vtedy zomrelo asi 130 ľudí. Teraz sa z ostrovnej pevnosti stane luxusný rezort.

Po investícii švajčiarskej spoločnosti OHM Mamula Montenegro vo výške skoro 15 miliónov eur sa bývalé ostrovné väzenie zmení na luxusný rezort pre zámožných.

Tri bazény

V priestoroch niekdajšej pevnosti bude vybudovaný klub, okolo ktorého sa budú rozprestierať hneď dve pláže. Na ostrove sa bude nachádzať centrum vodných športov, reštaurácie, bary, kúpele a tri bazény.

Pre hostí bude prítomný prístav, do ktorého budú môcť priplávať na lodiach. Očakáva sa, že sa bude dať ubytovať v 33 izbách. V centre ostrova bude hudobný klub, v ktorom budú hrávať dídžeji.

"Všetky práce na rekonštrukcii a adaptácii pevnosti Mamula na ostrove Lastavica sú v súlade s plánovaním, budovaním a udržiavaním podmienok pod dohľadom príslušných expertov," povedal hovorca OHM Mamula Montenegro.

Koľko bude pobyt v rezorte stáť, nie je dnes ešte vôbec jasné. Žiadna lacná sranda to ale určite nebude. Očakáva sa, že pre verejnosť bude otvorený až niekedy v polovici roku 2021.

Pozrite si galériu

Kimov luxusný plážový rezort je skoro hotový: Stojí v blízkosti raketovej strelnice

Severokórejský vodca Kim Čong-un môže byť spokojný. Stavba luxusného rezortu pri meste Wonsan sa blíži ku koncu. Líder KĽDR chce, aby sa budované turistické centrum vyrovnalo turistickým rajom, aké sú napríklad na Maledivách. V letovisku okrem hotelov stoja aj kasína, divadlá, obchodné centrá a prístavisko. Všetko obklopuje niekoľko kilometrov dlhá piesočná pláž.

Zdroj: CNC