Wicker Man Alton Towers

Hororová horská dráha v Anglicku: Jazda pekelnou bránou za 16 miliónov libier

Milujete adrenalín a poriadnu jazdu? Potom si naplánujte výlet do Veľkej Británie, kde v zábavnom parku Alton Towers vlani otvorili "hroznú" horskú dráhu inšpirovanú kultovým hororom. Vážne sa budete báť.

​Vrcholom jazdy je šesťpodlažný prútený človek/satan. Na jednej strane má ľudskú tvár a na strane druhej hlavu satana so zatočenými rohmi, tak ako si ho predstavovali pohania.

Zdroj: Facebook

​​Návštevníci majú pri jazde pocit, ako keď postava vyrastá z plameňov a oni práve prechádzajú bránou pekelnou. Drevená dráha je inšpirovaná klasickým hororom z roku 1973. Dráha dosahuje rýchlosť 70 kilometrov za hodinu, týči sa nad zemou až do výšky 17 metrov, v niekoľkých miestach má sklon až 58 stupňov a doba jednej jazdy je štyri minúty.

Zdroj: Facebook

​Stavba vyšla na 16 miliónov libier. Vykopaných bolo vyše 40 ton pôdy. Pri jazde začujú ľudia strašidelné zvuky a spievanie, ktoré umocní ich zážitok.

Najšialenejšie horské dráhy sveta: Zažite ich ako pasažier

Tie najlepšie a zároveň najšialenejšie horské dráhy na svete sú navrhnuté tak, aby odvážlivcom ponúkli tú správnu dávku adrenalínu, strachu i vzrušenia. Zažite tie, ktoré budia rešpekt, ale zároveň sľubujú jedinečný zážitok.

Zdroj: CNC