Pamiatky. Unikátne lokality. Tradičné jedlo. Áno, toto všetko je fajn, ale čo chceme na letných dovolenkách pri mori? Parádne pláže! A tých je na gréckom ostrove Lefkada neúrekom.

Prevažne hornatá Lefkada leží v Jónskom mori, necelé dve hodiny letu z Bratislavy. Pohorie prudko klesá do mora a vytvára nádherné skalnaté pobrežie a malé údolia. Jediná rovina je okolo hlavného mesta Lefkady, kde je ostrov spojený s pevninou padacím mostom.

Pozrite si galériu

​Najväčším letoviskom je Nidri s výhľadom na ostrovčeky. More je tu pokojné, pripomína rybník. Vo Vassiliki na juhu sa zase môžete naučiť surfovať, tu fúka skoro stále. Určite sa aspoň raz nechajte zviezť na pláž Agiofili. Fajnšmekri jazdia takmer výhradne do Agios Nikitas na západnom pobreží.

Dovolenka v roku 2019: Ktoré destinácie budú tento rok najpopulárnejšie?

Cestovanie je vďaka aktuálnemu ekonomickému rastu stále dostupnejšie, a tak sa nemožno čudovať, že u nás stále pribúdajú nové ponuky na zaujímavé turistické destinácie. V tomto článku vám prinášame niekoľko tipov na destinácie, ktoré sa budú v roku 2019 radiť medzi tie najpopulárnejšie.

Zdroj: CNC