Dovolenka v roku 2019: Ktoré destinácie budú tento rok najpopulárnejšie?

Cestovanie je vďaka aktuálnemu ekonomickému rastu stále dostupnejšie, a tak sa nemožno čudovať, že u nás stále pribúdajú nové ponuky na zaujímavé turistické destinácie. V tomto článku vám prinášame niekoľko tipov na destinácie, ktoré sa budú v roku 2019 radiť medzi tie najpopulárnejšie.

Exotické Kapverdské ostrovy

Zdroj: Shutterstock

​Kapverdy sú ideálnym miestom na dovolenku, a to takmer po celý rok. Priemerná ročná teplota sa tu pohybuje na 25 až 30 stupňoch Celzia, pričom Kapverdské ostrovy sú známe najmä pre svoje pláže. V súčasnej dobe sa lieta predovšetkým na ostrovy Sal a Boa Vista, ale možno predpokladať, že turistický ruch sa rozvinie aj na ďalších ostrovoch. Kapverdy turistom ponúknu relaxáciu v luxusných hotelových rezortoch, mohutné piesočné pláže, a predovšetkým priateľskú atmosféru v duchu "no stress", lebo presne to je motto Kapverdských ostrovov.

Doteraz neobjavený Marmaris

Zdroj: Shutterstock

​Marmaris je často nazývaný perlou Turecka, a to celkom právom. U nás je toto letovisko pomerne málo známe, ale oplatí sa si objednať dovolenku práve sem. Letovisko sa nachádza v rozsiahlej lagúne s tyrkysovo modrou vodou a je obklopené početnými zelenými kopcami. Pláže sú tu piesočnaté, pričom väčšina hotelových komplexov je tu prevažne štyroch - či päťhviezdičkových. Nejedná sa však o obyčajné turistické letovisko, na Marmarise môžete tiež podniknúť množstvo výletov. Ponúka sa tu napríklad návšteva osmanského hradu, lodné výlety, výlet k lýkijským hrobkám, ktoré sú vytesané do skál, alebo môžete podniknúť výlet aj do neďalekého Pamukkale.

Slnečná Gran Canaria

Zdroj: Shutterstock

​Gran Canaria je tretím najväčším ostrovom Kanárskych ostrovov, pričom sa dlhodobo radí k tým najpopulárnejším turistickým destináciám. Gran Canaria vás očarí zlatistými plážami a bohatým nočným životom. Celý ostrov je prirovnávaný k malému svetadielu, lebo tu zažijete takmer všetky ročné obdobia. Juh ostrova je slnečný a sú tu rozľahlé piesočné duny, v strede ostrova sú naopak mohutné hory, pričom najvyšším vrcholom je tu "Pico de las Nieves" s neuveriteľnou výškou 1949 metrov nad morom. Sever ostrova je naopak preslávený svojimi plantážami a hlbokými údoliami. Tieto rozdielne klimatické podmienky robí z Gran Canarie ideálne miesto pre pešie túry a zaujímavé výlety.

Týchto päť hotelov si okamžite zamilujete

Stáva sa, že ak cestujete po svete, ostanete v niektorom z hotelov dlhšie, pretože si zamilujete jeho atmosféru, podobu alebo komfort. Vybrali sme pre vás päť hotelov od Islandu po Macao, z ktorých by sme sa odhlasovali len s ťažkým srdcom.

Zdroj: CNC