Turisti mali sex na vrchole pyramídy: Egypťania sú vrcholne nahnevaní

Mladý dánsky fotograf Andreas Hvid (23) na konci novembra s kamarátkou vyliezol na Cheopsovu pyramídu v Gíze. Už to dokáže Egypťanov poriadne nahnevať, lenže dvojica celú vec ešte vyšperkovala. Na vrchole pyramídy si to totiž rozdali! Andreas celú "akciu" navyše nakrútil a nafotil. Nadržanými turistami sa začala zaoberať polícia.

​Vyliezť na niektorú pyramídu v egyptskej Gíze je zakázané. Rovnako tak sa v Egypte nesmiete odhaľovať na verejnosti. Keď si tieto dva prehrešky navyše spojíte, potom určite pozornosti polície neuniknete. Svoje o tom vie Andreas Hvid z Dánska, ktorý spolu s kamarátkou na konci novembra v noci vyliezol na Cheopsovu pyramídu.

Vrchol starovekej hrobky Andreasovi a jeho kamarátke ponúkol úchvatný pohľad do okolia. Ešte úchvatnejší pohľad mu ale po chvíli oddychu ponúkla dotyčná slečna. Mladí cestovatelia totiž následne spoločne dosiahli ešte jedno vyvrcholenie - výlet na netradičné miesto totiž ukončili súložou.

O prehrešku by sa zrejme nikto nedozvedel, keby mladý severan všetko nenakrútil a nenafotil. Záznam zverejnený na YouTube pobúril verejnosť aj egyptských vládnych predstaviteľov.

Minister Khaled al-Anani, pod ktorého rezort spadá starostlivosť o staroveké pamiatky, nariadil policajtom prípad vyšetriť. "Video zachytávajúce dvojicu cudzincov je neúctivé a pohoršujúce," povedal hovorca egyptskej vlády.

Mladý fotograf o veci poskytol rozhovor dánskemu bulvárnemu denníku Ekstra Bladet.

"Je mi ľúto, že som niektorých ľudí nahneval. Ale dostal som aj pozitívne reakcie, dokonca aj od Egypťanov."

Andreas Hvid o sebe hovorí ako o mestskom objaviteľovi. Dán fotí predovšetkým dva typy fotografií - z vrcholov budov a akty. S fotoaparátom cestuje po celom svete.

Hvid ponukám na rozhovor niekoľko dní odolával, nakoniec sa ale o kontroverznej fotke na vrchole Cheopsovej pyramídy rozhodol prehovoriť pre dánsky denník Ekstra Bladet. A sypal si popol na hlavu:

"Proste som bol úplne posadnutý myšlienkou takú fotku urobiť. Teraz už viem, že to bol najhlúpejší nápad, aký som kedy dostal..."

Na pravú mieru tiež uviedol aj samotný akt. "Vôbec k ničomu nedošlo. Tá žena na fotke nie je moja partnerka, ale modelka. Išlo o obyčajnú pózu, hoci sme boli nahí," vyhlásil o fotke, ktorú umiestnil na svoj web a pomenoval ju nie zrovna nápadito "Šu*anie na pyramíde".

​Mnoho ľudí rozčúlila už len skutočnosť, že Hvid s dievčaťom na pyramídu vyliezli - vstup na ňu je totiž prísne zakázaný.

"Áno, preliezli sme plot, a áno, schovávali sme sa pred ochrankou. Ale držali sme sa pravidla: Neodnášať si nič než urobené fotky a nezanechať nič než odtlačok topánky," uisťuje a dodáva, že Egyptu sa bude vyhýbať veľkým oblúkom. "Nechcem riskovať, že ma zatknú."

Už aj taliansky minister vnútra sa nahneval na neporiadnych turistov

Na Twitteri reagoval na ich vyčíňanie.

Zdroj: CNC