Už aj taliansky minister vnútra sa nahneval na neporiadnych turistov

Na Twitteri reagoval na ich vyčíňanie.

​Čoraz častejšie sa v talianskej tlači a na webových stránkach objavujú články o turistoch, ktorí používajú historické fontány na svoje osvieženie. Kým mnohí si fotografujú Fontánu di Trevi, pretože je nádherná, niektorí sa v nej rozhodli trochu schladiť.

Fenomén rozdelil aj samotných Talianov, niektorí boli z dôvodu veľkých horúčav tolerantní, ale väčšina je názoru, že kto sa chce schladiť, mal by ísť do mora, bazéna alebo domov do svojej kúpeľne.

Kto sa kúpe vo fontánach?

V máji tohto roku bol vo Fontáne dei Catecumeni z roku 1581 neďaleko Kolosea vyfotený Afričan, ktorý sa v nej kúpal. Svojím činom spustil obrovskú vlnu kritiky.

Na celý incident sa takmer zabudlo, keď sa uprostred leta začali objavovať fotografie škandinávskych, anglických a holandských turistov kúpajúcich sa v plavkách a bikinách vo fontánach historických miest.

Tento týždeň bola na videu zachytená trojica Angličanov (niektorí obnažení), ktorí sa ovlažovali vo fontáne rímskeho pamätníka Vittoriano, známeho aj pod označením Oltár vlasti (Altare della Patria).

To vyvolalo negatívnu reakciu aj u talianskeho vicepremiéra a súčasného ministra vnútra Mattea Salviniho, ktorý turistom cez Twitter odkázal, že Taliansko nie je ich kúpeľňa.

Koniec dobrým časom: Taliani stopli selfie tyče a vysedávanie pri pamiatkach

Nesmiete sa fotografovať, jesť ani piť - sada nových nariadení talianskeho Milána je namierená priamo proti turistom. Tamojšiemu starostovi totiž došla trpezlivosť s tými, ktorí sa v starobylom meste správajú bezohľadne a ničia cenné pamiatky. Podobné nariadenie na letnú sezónu zaviedli aj ďalšie talianske mestá.

Zdroj: IFQ