Vianoce sú tu: Pozrite sa na najkrajšie londýnske výklady obchodov

Brexit-nebrexit, britské hlavné mesto zachvátila vianočná horúčka rovnako ako každý rok. Obchodné domy v centre mesta sa predbiehajú, kto bude mať výklad nápaditejší, a ešte bombastickejší ako vlani.

V pretekoch sa stretávajú Harrods, Harvey Nichols, Liberty, Selfridges a Fortnum & Mason. Nie je žiadnym prekvapením, že nikto nestavil na v poslednom čase populárnu škandinávsku striedmosť a umiernenosť. Výklady hýria všetkými farbami a svetlami.

Harrods tento rok okoloidúcich berie na výlet po sviatočnom dome. Vo výkladoch sa skvie zväčšenina luxusného stolovania alebo elegantné šaty návrhárky Elie Saab. Obchodný dom Liberty stavil na bielu dekoráciu vyrezávaných zvierat, za ktorými vykukuje vianočne vyzdobená domácnosť.

Firma Harvey Nichols, ktorá svojich fanúšikov už tento rok stačila obšťastniť reklamou s Eltonom Johnom, zahalila svoje výkladné skrine do limetkovo zelenej. Vo výkladoch nájdete tiež výstavu pôvodných kostýmov z legendárneho filmu o Mary Poppins.

Obchodný dom Selfridges odhaľuje svoje vianočné výklady už v októbri. Tento rok Londýnčanom naservíroval Santa Clausa ako rockovú hviezdu na turné. A nakoniec Fortnum & Mason, zameriavajúci sa na predaj luxusných potravín, prišiel s nápadom obrieho vianočného stromčeka postaveného z pohárov na šampanské.

Pozrite si galériu

Tajomné londýnske podzemie: Čo všetko sa skrýva pod britskou metropolou?

Podzemné poštové železnice, stanice duchov či rímske kúpele a amfiteáter. Londýn turistom neponúka len tuctové pamiatky, pravý poklad sa ukrýva v jeho podzemí. Na návštevníkov, ktorí sa neboja tmy a špiny, tu čaká to pravé dobrodružstvo. Tak si nasaďte čelovku a pozrite sa, čo tu nájdete.

Zdroj: CNC