Koniec sveta sa nachádza na východe: Pozrite si nádherné fotografie z japonského Kjóta

Kjóto bolo hlavným mestom Japonska v 8. storočí, takže niet divu, že starobylé pamiatky a zanechané dedičstvo zaujímajú dôležité miesto v histórii Japonska. A čím viac snímok o tomto meste vidíte, tým je jasnejšie, že svet na východe naozaj končí, ale aj začína.

Americký fotograf Steve Roe navštívil na pár dní japonskú Osaku a Kjóto, a aj keď komunikuje hlavne cez svoje práce, dodal, že to bol najlepšie strávený víkend, ktorý mal ako fotograf možnosť zažiť. A to strávil nedávno nejaký čas aj v juhokórejskom Soule.

Kjóto je preplnené starými kostolmi a typickými malými domami, ktoré sú charakteristické pre celú japonskú architektonickú kultúru, majú zvláštnu charizmu a mal by ich aspoň raz v živote každý vidieť. Fotografie Stevea Roeho majú skvelú atmosféru a určite stoja za videnie. Tešíme sa aj na sériu o Osake. Instagram fotografa môžete sledovať tu.

Pozrite si galériu

Chorvátsko prišlo o ikonickú pláž: Zlatý roh ohol víchor

Známy výbežok Zlatý roh (Zlatni rat) so slávnou plážou na chorvátskom Brači už nevyzerá tak, ako ho poznáte. Zasiahla totiž matka príroda. Silné vetry a deväťmetrové vlny prehádzali kamienky a úplne zmenili tvar výbežku.