Zbalili deti a rozbehli sa do sveta: Mladá rodina prezradila, aký je život na cestách

Tracy (35) a Rob (38) sa rozhodli, že nechcú, aby ich deti vyrastali v rušnom Sydney. Všetko predali a teraz karavanom obchádzajú Austráliu. Nie vždy je to ale prechádzka ružovou záhradou.

Na Instagrame príbeh tejto rodinky sledujú desaťtisíce užívateľov. Tracy (35), Rob (38) a ich deti Marli (5) a Ziggy (3) cestujú po celej Austrálii, fotia dokonalé fotografie a žijú sen mnohých dobrodruhov. Sami ale pripúšťajú, že niekedy cestovanie s malými deťmi nie je jednoduché.

"Chýba nám luxus nejakej opatrovateľky nieto babičky. Keď niekto z nás dvoch musí pracovať, ten druhý sa jednoducho obetuje," hovorí Rob. Podľa jeho slov je najťažšie žiť pokope s celou rodinou v tak malom priestore dvadsaťštyri hodín denne, sedem dní v týždni.

"Väčšina ľudí netrávi toľko času pokope, keď si človek uvedomí, že je tu práca, starostlivosť o deti a škola. Tu je navyše všetko umocnené absolútnou stratou súkromia a životom v krabici na kolesách," opisuje otec "dobrodruh".

Jeden z hlavných cieľov rodičov tiež bolo naučiť deti vyrastať bez telefónov a počítačov, ani to ale nie je jednoduché.

"Keď sa deti nudia a vy im nechcete dať telefón, je nutné mať po ruke veľa vecí. Hračky, jedlo. Občas cesta trvá, neuteká to. Máme pri sebe stále niekoľko tašiek vecí," poodhaľuje Tracy.

Problémom je aj to, že rodičia pomocou mobilov a notebookov riešia svoju prácu. Obaja pracujú ako novinári na cestách, starajú sa aj o svoj blog a už spomínaný Instagram. "Nechceme, aby nás deti videli stále na telefónoch, preto sa snažíme nájsť takú zlatú strednú cestu medzi prácou a užívaním si cestovania s našimi potomkami," hovorí Rob.

Rodina zápasí tiež s finančnou stránkou. Aby vyžili, stanovili si týždenný limit tisíc dolárov. V tom je započítaný aj benzín a poplatky za kempy. Nie vždy sa ale dá rozpočet dodržať. "Keď sme počas Vianoc boli v Tasmánii, bolo tam toľko dobrôt, víno, syry. Nedalo sa držať rozpočtu," hovorí Tracy. "Musíme potom ubrať niekde inde," dodáva.

V neposlednom rade je na cestách podľa ich slov ťažké udržať stály kontakt s priateľmi a rodinou. Aj na to ale majú jednoduché riešenie. "Dá sa to vyriešiť videohovormi a navyše, už niekoľkokrát nás kamaráti na cestách navštívili."

Hoci sa ale ich život zrazu tak vysnívaný nezdá, všetko prevyšuje dobrodružstvo a zážitky, ktoré spoločne prežívajú. "Z našich detí určite vďaka tomu vyrastú skvelí ľudia. Zdieľamie spolu toľko úžasných zážitkov. Je to to najlepšie, čo sme mohli urobiť," neskrývajú nadšenie obaja rodičia.

Rozlúčili sa s kráľovským platom aj kariérou a kúpili si jachtu: Dnes zarábajú ako cestovatelia

Dan a Kika sa po dvoch rokoch spoločného spolužitia rozhodli nechať svoj starý život za sebou. Kúpili si starú jachtu, všetko predali a s dvadsiatimi dolármi na týždeň vyrazili dobývať more. Dnes ich cesty platia sponzori z YouTube a Instagramu.

Zdroj: CNC