Úžasná Mallorca: Tri dôvody, prečo ostrov navštíviť na konci sezóny

Cez prázdniny na najväčšom z baleárskych ostrovov len ťažko zoženiete ubytovanie. práve na sklonku sezóny si ale môžete božské pláže užiť v dokonalom pohodlí. A dôvodov, prečo sem vyraziť práve teraz, je oveľa viac.

1. Príroda

Koniec leta je jedným z najkrajších období, kedy Mallorcu môžete navštíviť. Teplá i nápory turistov pomaly opadajú, ale vzduch i more sú stále teplé. Ideálny čas na prieskum vyhlásených pláží a vyhliadok na myse Formentor alebo jaskyne Cuevas del Drach s podzemným jazerom. Koniec leta je aj ideálny čas vyraziť naprieč Mallorcou na bicykli či vyraziť na prechádzku do hôr.

Zdroj: Shutterstock
​Tip: Navštívte prístav Sa Calobra v pohorí Sierra de Tramuntana, častý cieľ vycklistických i lodných výletov. Cesta sem skrz priesmyky a horské serpentíny je naozaj zážitok. Môžete odtiaľ podniknúť túru do hôr alebo sa tunelom vydať na prechádzku do úchvatného kaňonu Torrent de Parreis. Alebo sa len kúpať na pieskovej pláži obklopenej strmými útesmi.

2. Palma

Hlavné mesto Palma de Mallorca je kozmopolitné veľkomesto s pôvabným historickým centrom, množstvom pamiatok, múzeí a galériíi nákupných možností. Za návštevu rozhodne stojí katedrála La Seu s interiérom, ktorý zdobil i Antonio Gaudí, i uličky historického jadra, obklopujúce námestie Placa Major. Najluxusnejšie obchody nájdete na bulvári Paseo de Borne alebo v uliciach Via Verí či Jaime III. Zľavy napríklad na módu zas môžete loviť v obchodných domoch Corte Inglés v centre či Porto Pí na prístavnej promenáde. Obchody sú tu novo otvorené aj v nedeľu a počas sviatkov.

Zdroj: Shutterstock
​Tip: Milovníci umenia by do Palmy mali zavítať 22. septembra. Pri akcií s názvom Nit de l’Art na jednu noc otvoria všetky galérie v meste a celé centrum žije umením.

3. Vnútrozemie

Pri návšteve ostrova sa určite vydajte aj mimo hotelový rezort. Ostrov nie je rozľahlý, a tak ho môžete prejsť nielen hromadnou dopravou alebo zapožičaným autom, ale aj na bicykli. Za návštevu stojí mnoho miest, vrátane horskej dedinky s kláštorom Valldemossa, ktorá uchvátila skladateľa Frederica Chopina i herca Michaela Douglasa. Ďalšími populárnymi miestami sú mestečká Banyalbufar, na terasách nad morom, horské mestečko Deiá, ktoré učarovalo boháčom a umelcom, alebo Fornalutx, ktoré je označované za najkrajšiu dedinku v celom Španielsku.

Zdroj: Flickr
Tip: V malohorskom vinárskom centre, meste Binissalem, sa bude 29. a 30. septembra slávi vinobranie Festa des Vermar. A oslavy sú tu naozaj bujaré. Okrem ochutnávok vín, krojovaných sprievodov a živej hudby sa bude poriadať aj obria hroznová bitka. Na oslavách si nenechajte ujsť ochutnávku festivalového pokrmu Fideus de Vermar, jahňacieho mäsa s rezancami a omáčkou z paradajok a vína.

V tomto gréckom hoteli môžete takmer preplávať z jedného apartmánu do druhého

Grécky hotel plní naše detské sny. Môžete skočiť do bazénu priamo z balkóna vášho súkromného apartmánu.

Zdroj: CNC