Nudila ich práca, tak začali cestovať: Teraz zarábajú desaťtisíce eur

Jonathan (33) a Kach (30) žijú sen každého človeka. Cestujú po svete a pritom zarábajú desaťtisíce eur. Ako to dokázali?

​Manželia založili webovú stránku, kde popisujú skúsenosti z ciest. Tá sa stala natoľko populárnou, že už ani jeden z nich nemusí pracovať a môže spolu objavovať ďalšie skvelé miesta na planéte.

Všetko sa to začalo jednou cestou na Laos. Jonathan Howe pracoval v Anglicku ako architekt, ale prácou až toľko nezarábal a tak sa rozhodol, že dá výpoveď a bude cestovať. Vydal sa teda na Laos, kde stretol Kach Medinu, ktorá predtým, než sa rozhodla objavovať svet, pracovala na Strednom východe v bezpečnostnej firme. Avšak ani jej výplata nebola tak veľké číslo, aby ju prinútilo v práci zostávať.

Zdroj: Instagram/2monkeystravel

​Pár sa rozhodol, že precestuje svet ruka v ruke. Najprv sa vždy v každej krajine zdržali a pracovali tam, aby mali na cesty. Vo Vietname im učenie angličtiny pomohlo k tomu, aby mohli cestovať ďalej. Internet je v súčasnosti plný blogov, tak aj oni začali publikovať fotky na sociálnych sieťach a mapovať ich cesty. V Peru v roku 2014 založili blog Two Monkeys Travel (Dve opičky na cestách). Ten sa razom stal populárny a v súčasnosti preň píše dvadsať ľudí. Blog im zarába vyše 75 tisíc ročne, čo je desaťkrát viac, než mala Kach v bezpečnostnej firme. V roku 2016 sa v Anglicku konala svadba a v súčasnosti manželia žijú v Dominikánskej republike, kde bývajú na lodi.

Zdroj: Instagram/2monkeystravel

​Spolu s nimi tam žije aj kocúr, ktorý sa volá Captain Ahab a ktorého manželia adoptovali na Floride. Našli ho v troskách po hurikáne Irma. "Adoptovali sme trojmesačné mačiatko, našli sme ho na Floride v troskách po hurikáne Irma a pomenovali sme ho Captain Ahab po posadnutom a maniackom kapitánovi lode Moby Dicka. Žije na palube s nami a dokonca má svoje vlastný pas s pečiatkami z každej krajiny, do ktorej sme sa plavili," povedal Kach.

A kam pôjde trojčlenná rodina najbližšie?

"Plánujeme si zakúpiť tiež väčší katamaran alebo trimaran, tak, aby sme mali viac priestoru na život a trochu viac luxusu. Chceli by sme sa plaviť okolo sveta, pravdepodobne si kúpime niekde kúsok zeme a postavíme si dom s výhľadom na more. Ktovie? Čas ukáže," dodala.

Pozrite si galériu

Mladý pár instagramových cestovateľov: Za tým všetkým pozlátkom je tvrdá drina

Jake (26) a Marie (28) sa rozhodli investovať všetok svoj čas a peniaze do seba a svojej vášne - cestovaniu. Krásne zážitky a splnené sny sú ale vykúpené tvrdou prácou.

Zdroj: CNC