Mladý pár instagramových cestovateľov: Za tým všetkým pozlátkom je tvrdá drina

Jake a Marie sa rozhodli investovať všetok svoj čas a peniaze do seba a svojej vášne - cestovaniu. Krásne zážitky a splnené sny sú ale vykúpené tvrdou prácou.

Na Instagrame je mnoho mladých ľudí, ktorí sa vydali na cesty a o svoje zážitky sa rozhodli podeliť s celým svetom prostredníctvom sociálnej siete. Za každým z nich stojí iný príbeh.

Austrálčan Jake a Nemka Marie sa zoznámili v roku 2016 a okamžite sa do seba zamilovali. Na Instagrame zdieľajú fotky zo svojich ciest po Ázii. Za všetkými tými krásnymi fotografiami stojí podľa ich slov ale tvrdá drina.

"Netušili sme, ako to všetko dopadne, ale obaja sme cítili niečo výnimočného a rozhodli sme sa, že skutočná láska za ten risk stojí. Vzdali sme sa doslova všetkého. Vybrali sme naše celoživotné úspory, opustili zamestnanie, predali naše autá a Marie zanechala magisterské štúdium, za ktoré dovtedy zaplatila 3000 dolárov! Za to všetko nám obom bola odmenou spriaznená duša. Sme šťastní, že sme sa takto rozhodli," priznal zamilovaný Jake.

Za splnené sny sa platí

Instagramový účet si nezaložili za účelom sebazviditeľnenia, no stalo sa. V súčasnosti majú vyše 110 tisíc sledujúcich. Práve táto sociálna sieť im pomáha financovať cesty. Ale nie je to o Instagrame. Naoko sa všetko môže zdať ako idylka, ale život na cestách je vykúpený mnohými prekážkami.

"Instagram je pozlátko. Za všetkým tým leskom je veľakrát nepríjemné spanie, hodiny strávené na laptope, lacné jedlo a celodenný stres na cestách," opisuje Jake realitu.

Mladý pár nie je financovaný žiadnymi bohatými rodičmi a zo sociálnych sietí sa cesty zaplatiť nedajú. Na všetko si museli zarobiť sami. "Nezaujíma nás materiálne bohatstvo, radšej svoje peniaze minieme na zážitky," dodal.

Podľa Jakeových slov si takýto život môže dovoliť každý, ak bude chcieť. On sám niekoľko mesiacov pracoval na 12-hodinové smeny šesť dní v týždni, aby si zarobil dostatok peňazí. Celé je to len o chuti a snahe splniť si svoje sny. Takto vyzerá tvrdá realita všetkých ľudí, ktorí sa vydali dlhodobo cestovať. Ale tá drina sa vyplatí.

Pozrite si galériu

Tento muž opustil svoju prácu, opravil nájdenú loď a plaví sa po šírom svete

Režisér Kevin A. Fraser zachytáva neuveriteľný život Davida Welsforda - mladíka z Nového Škótska, ktorý sa vzdal všetkého svojho majetku a klasického spôsobu života, aby sa mohol plaviť okolo sveta za zážitkami a dobrodružstvom.

Zdroj: CNC