Havajské ostrovy: Lákajú na vulkány, odľahlé pláže a svetové celebrity

Pokiaľ túžite po absolútnom raji a nekonečnej pohode, zamierte na jeden z Havajských ostrovov uprostred Tichého oceánu. Tropické počasie s celoročnými teplotami okolo tridsiatky, ale aj sneh na najvyššej hore Mauna Kea - protiklady sa na Havaji doslova priťahujú.

Na ostrovoch nájdete nielen jedny z najkrajších pláží, ale tiež strmé hory, činné sopky, tropické pralesy a napríklad aj vyprahnuté púšte. Každý si tu nájde to svoje. Vďaka odľahlosti sa na ostrovoch dokonca ani dovolenkujúce celebrity netrápia paparazzmi a odhodia zábrany, aby sa ukázali v plavkách.

Havajské ostrovy nepatria k lacným destináciám, takže pokiaľ si ich zvolíte za cieľ dovolenky, rozhodne si budete musieť siahnuť hlbšie do vrecka. Ceny ubytovania v sezóne sa šplhajú do astronomických výšok, ale ani mimo sezóny to nie je lacné miesto. Pokiaľ budete chcieť cestovať medzi ostrovmi, pripravte si tiež väčší obnos peňazí na vnútroštátne letenky. Ale nebudete ľutovať.

Pozrite si galériu

​Na Havaji sa vám môže všeličo z vašich tajných prianí splniť. Napríklad môžete so sexi proťajškom sledovať nekonečné západy slnka, ktoré akoby vypadli priamo z učebnice. Nasadnúť na surf a letieť na tej správnej vlne. Zažiť adrenalín z besniaceho vulkánu Kilauea. Užiť si kúpanie v kryštálovom oceáne. Obdivovať neskutočne skutočnú prírodu.

A tiež stretnúť niekoho známeho, ako je napríklad bývalý prezident USA Barack Obama, a napríklad si s ním potriasť rukou. Alebo natrafiť na speváčku Mariah Carey a možno si s ňou strihnúť nejaký duet pri havajskom karaoke. Alebo snívať o drinku so sexi Rihannou... Kto vie, ktorá hviezda vám vstúpi do cesty na slávnej Waikiki Beach v Honolulu. Kto ešte si užíva na Havaji povestný havaj?

Hriešna Ibiza: Kráľovská rodina na jachte a krásky hore bez

Ibiza ležiaca v Baleárskom súostroví v Stredozemnom mori denne priťahuje tisíce milovníkov elektronickej a tanečnej hudby, krásneho mora a dokonalých žien. Nájdete na nej aj pamätihodnosti zapísané na zoznam UNESCO. Ale predovšetkým na jej plážach zažijete tie najlepšie párty na svete.

Zdroj: CNC