Kam sa ukryť pred práve prebiehajúcou pandémiou COVID-19? Pod povrch našej planéty! Presne takto uvažuje čoraz bohatých ľudí z celého sveta.

Bloomberg informoval o tom, že v súčasnej dobe je záujem predovšetkým o súkromné ​​podzemné bunkre na Novom Zélande a v riedko osídlených oblastiach Južnej Dakoty, Indiany a Nemecka.

Generálny manažér americkej spoločnosti Rising S Company, ktorá sa špecializuje na ich výstavbu, potvrdil, že dopyt po tomto netradičnom typu bývania značne vzrástol. "Uchýlil sa na Nový Zéland, aby unikol všetkému, čo sa momentálne deje. A pokiaľ viem, je tam stále," zaspomínal na jedného klienta.

​​Prepych v podzemí

Nový Zéland za svoju veľkú popularitu vďačí nielen krásnej a minimálne dotknutej krajine, ale tiež pomerne laxným politickým predpisom a prvotriednej zdravotnej starostlivosti.

Vlastné bunkre sú potom z technického a architektonického hľadiska vysoko zaujímavé. Zaberajú plochu pokojne aj niekoľko sto metrov štvorcových a v postate ide o komfortné podzemné vily.

Súčasťou týchto rozsiahlych komplexov sú napríklad garáže, bazény, posilňovne či bowlingové dráhy. Keď si to zákazník želá, môže mať dokonca aj "záhradku" so zeleninovými záhonmi.

Zdroj: CNC