Dovolenka vo vesmíre už možno nebude nedosiahnuteľným snom. Stále viac organizácii sa snaží, aby si noc mimo planéty Zem mohli dovoliť nielen astronauti, ale aj obyčajní ľudia.

Spoločnosť Gateway Foundation oznámila plány na vybudovanie prvého vesmírneho hotela, ktorý by mohol ubytovať až 100 turistov týždenne. Prvých hostí by mal privítať v roku 2025.

Vesmírna stanica ponesie meno po vedcovi Wernherovi von Braunovi, ktorý slúžil ako riaditeľ Marshall Space Flight Center NASA. Zostavená má byť na mieste robotmi a drónmi.

Zdroj: Gateway Foundation

​Vesmírny hotel bude mať tvar obrovského kolesa s priemerom 190 metrov. Celý prstenec sa bude pomaly otáčať, aby vytvoril gravitačnú silu. Na vonkajšej strane stanice budú umiestnené prepojené moduly. Zahŕňať majú súkromné rezidencie, hotelové izby a oddelené priestory na prácu posádky stanice. Niekoľko modulov bude slúžiť ako výskumné centrá.

Pretože má hotel slúžiť hlavne ako destinácia na dovolenku, nebudú na vesmírnej stanici chýbať bary, reštaurácie a telocvičňa. Hotel bude simulovať lunárnu gravitáciu. Bude tak prvým svojho druhu.

Ukážeme vám vesmírny prístav, odkiaľ bude spoločnosť Virgin Galactic dopravovať cestujúcich do stratosféry

Zdroj: CNC