Kto by nechcel letné sídlo s bazénom na streche? Dizajnéri z AntiReality posunuli rekreačný koncept o krok ďalej a navrhli dom, kde je strecha zároveň bazén s výhľadom na more.

Dom nazvaný Summer House (v preklade letný dom) je jednoposchodový príbytok s rozlohou 85 metrov štvorcových. Inovatívny bazén je síce výborný nápad, ale prednosti letného obydlia tým nekončia. S vonkajškom a panoramatickými oknami, ktoré vedú celým interiérom, je letný dom úžasnou ukážkou prepojenia interiéru s exteriérom a výhľadom do krajiny.

"Kľúčové bolo vytvoriť budovu, ktorá by bola otvorená okolitému prostrediu a umožňovala naviazať kontakt s prírodou,"

uvádza AntiReality.

Pokiaľ ide o súkromie obyvateľov, existujú tri konštrukčné jadrá, ktoré sadajú konfigurovať podľa spôsobu použitia interiéru. Každé jadro má inú funkciu - kúpeľňu, kuchyňu a spálňu - a môže byť otvorené alebo zavreté. Je dokonca možné priestor úplne otvoriť alebo vytvoriť voľne stojacu stenu. Záleží na prianí majiteľa.

Bazén je prístupný externým rebríkom a má regulovateľnú hladinu. Strešné vývody sú umiestnené nad každým z troch konštrukčných jadier, čo umožňuje, aby zvody prechádzali vnútrajškom domu do technickej komory.

Pozrite si galériu

Dokonalá kamufláž: Zrkadlový dom sa ukrýva vo švajčiarskych Alpách

Dom na horách nemusí byť len zrub či drevená chalúpka. Zaujímavé možnosti pre odvážnych ponúka napríklad inštalácia Mirage Gstaad od umelca Douga Aitkena, ktorá odráža krásu švajčiarskych Álp.

Zdroj: CNC