Necelé tri roky po tom, čo Thomas Heatherwick odhalil plány na vyhliadkovú skulptúru v Hudson Yards na západnom Manhattane, je oficiálne otvorená pre verejnosť. Prepletenec schodísk stúpajúcich ako do neba má potenciál stať sa jednou z ikonických pamiatok New Yorku.

​​Skulptúra je vyrobená z lesklej medi a skladá sa z celkovo 154 zložito prepletených schodísk. Najvyšší bod sa nahádza necelých 46 metrov nad zemou. Keď po schodištiach korzujú chodci, vyzerá skulptúra ako včelí úľ. Tvar vraj bol inšpirovaný indickými studňami.

V lete by tu mal vzniknúť vonkajší priestor, ktorý bude obsahovať viac než 5 akrov záhrad. Osadený bude viac než 28 000 rastlinami a vyrastenými stromami. Oblasť sa pripojí k ikonickej High Line.

Záujemcovia o prehliadku si môžu od 15. marca 2019 rezervovať voľné vstupenky. Nutné podotknúť, že záujem je obrovský a na atrakciu sa stoja virtuálne rady.

Pozrite si galériu

Ekologické bývanie: Bývali by ste v zalesnenom mrakodrape?

Minulý rok v októbri bol slávnostne uvedený do prevádzky projekt Bosco Verticale. Ide o celosvetovo známu dvojicu budov v talianskom Miláne. Preslávili sa tým, že na svojich terasách poskytujú domov skoro tisícke stromov.

Zdroj: CNC