Kjóto sa preslávilo tradičnou japonskou architektúrou z dreva. Ako ale vyzerá mimo historickej časti a ako sa v ňom žije? Zaujímavú odpoveď prináša séria fotografií od Johna Einarsena.

​Snímky malebných domov fotograf začal zbierať v roku 2016 a publikoval ich na Instagrame. Po dvoch rokoch má online zbierka vyše 400 fotografií a rozhodol sa publikovať druhý diel knihy o súčasnej architektúre v Kjóte.

Na začiatku projektu Johna priťahovali budovy, ktoré sa výrazne líšili od tradičnej architektúry. Po dvoch rokoch sa to ale zmenilo. "Cieľom projektu je ukázať druhú tvár Kjóta, ale už to nie je tak zrejmé. Snímky sú jemnejšie. Možno sa na ne bude musieť pozerať dlhšie, premýšľať o podrobnostiach, aby ste ich naplno ocenili," vysvetľuje autor.

Pozrite si galériu

Tradičné japonské bývanie v Nagoyi: Proti horúčavám aj zemetraseniu

Dnes navštívime tradičný japonský dom so storočnou históriou v Nagoyi. V tomto dome býva miestna dizajnérka Saori Yamada, ktorá prenajíma časť svojho domu turistom. Porozprávala nám o tradičnom japonskom bývaní, ako aj o svojich skúsenostiach s cudzincami.

Zdroj: CNC