Vytvoriť byt pre jedného, ktorý by okrem prespávania slúžil tiež ako kancelária, reprezentatívny priestor a ihrisko pre šesťročného syna. Tak vyzeralo zadanie, s ktorým sa majiteľ Brandburg Studia Maciej Kawecki, obrátil na ateliér Modelina Architekci.

Odborníci pre Kaweckiho navrhli miniatúrny byt v Poznani v Poľsku. Pretože meria len 38 metrov štvorcových, bolo nutné nábytok starostlivo navrhnúť. Rozhodli sa pre multifunkčné riešenie, ktoré by umožnilo zlúčiť kanceláriu, spálňu spolu so skrýšou pre šesťročného syna majiteľa.

Kawecki chcel funkčný priestor, ktorý by zároveň vyzeral dosť profesionálne, aby sa v ňom mohli konať obchodné stretnutia. Zároveň ale mal byť bezpečný a pohodlný pre syna.

Architekti vytvorili z OSB dosiek "škatuľu", ktorá má hneď niekoľko spôsobov využitia. Obsahuje kuchyňu, spálňu, kanceláriu a skrytú detskú izbu. Zatiaľ čo niektoré dosky boli ponechané v prirodzenom stave, iné boli natreté na čierno, aby vytvorili moderný kontrast.

Za pohyblivou policou je skryté tajné miesto pre detské hračky a ďalšie poklady. Keď je syn doma, stačí policu jednoducho odsunúť a dieťa získa svoje vlastné miesto na hranie.

Pozrite si galériu

Dom z viktoriánskej éry premenili v moderný domov vo vidieckom štýle

Citlivý redizajn dokáže vytvoriť príjemné súčasné bývanie pre rodinu aj z historického domu. Príkladom je trojpodlažný viktoriánsky dom v Toronte, ktorý nedávno upravilo kanadskej dizajn štúdio + tongtong.

Zdroj: CNC