Citlivý redizajn dokáže vytvoriť príjemné súčasné bývanie pre rodinu aj z historického domu. Príkladom je trojpodlažný viktoriánsky dom v Toronte, ktorý nedávno upravilo kanadskej dizajn štúdio + tongtong.

Rekonštrukcia pridala veľké trojuholníkové okno do horného poschodia, tmavý zinkový plášť pozdĺž exteriéru a svetlík, ktorý poskytuje bohaté prirodzené osvetlenie.

Brilantný redizajn bol inšpirovaný vidieckym životom a pôvodným štýlom domu, rovnako ako použitím priemyselných materiálov v interiéri i exteriéri. Vnútri sa nachádza zvislá šachta, ktorá privádza svetlo z veľkých svetlíkov dole cez tri podlažia, kde osvetľuje prízemie a priestor kuchyne.

Predný dvor zahŕňa chodník a opornú stenu spolu herňou, ktorá slúži ako deliaci prvok medzi ulicou a rezidenciou. Kreatívny vonkajší priestor rodina využíva na hranie hier a je tu možné organizovať tiež divadelné posedenie. Zadná fasáda bola kompletne modernizovaná masívnou markízou, ktorá kryje drevenú terasu a veľký strom, ktorý pomáha tieniť dom.

V celom interiéri sú palety šedé, strieborné, biele a čierne zmiešané s občasnými žiarivými farbami. Veľké trojuholníkové okno v hornom poschodí - jeho tvar je zosilnený čistými bielymi linkami - poskytuje rozsiahly výhľad na susedstvo a panorámu mesta v diaľke.

Pozrite si galériu

Splnený sen: 32 domov, ktoré vyzerajú ako z rozprávky

Často sa hovorí, že domov je tam, kde je naše srdce. Existujú ale domy, do ktorých sa zamilujete, aj keď v nich zrovna nebývate.

Zdroj: CNC