Američan Kurt Hughes je pôvodným povolaním architekt, ale venuje sa predovšetkým stavbe katamaránov a trimaránov. Poznatky z oboch oborov inteligentne prepojil pri stavbe vlastného domu Lunar Lander, ktorý tvarom aj usporiadaním pripomína vesmírny modul.

Kurt Hughes je zvyknutý pracovať s kompozitnými materiálmi na báze epoxidu, ktoré sú schopné odolať obrovskej mechanickej záťaži, a otestoval ich aj pri stavbe domu. Okrem toho, že sú pevné a pružné, sú totiž tiež samozhášavé.

Samotné obydlie je komfortné a nezaťažuje životné prostredie. Je vodotesné i vzduchotesné. Vďaka rekuperácii sa do domu nedostane ani hmyz, ani plieseň.

Interiér domčeka je dvojposchodový. Po kovovom schodisku sa vystupuje na hornú úroveň, ktorá slúži ako hlavná obytná zóna. Tu je kuchyňa, jedálny kútik, toaleta a tiež úložný priestor.

Stred poschodia tvorí kruhový otvor, ktorý vedie na spodné poschodie s relaxačnou zónou. Prenocovať tu môžu minimálne dvaja ľudia. Denné svetlo do priestoru preniká cez svetlík na streche. Domček je navrhnutý ako off grid, obíde sa bez prípojok.

Pozrite si galériu

Geometrický maják z dreva ako kancelária a výkladná skriňa v jednom

Prenajať si kanceláriu alebo navrhnúť a postaviť vlastnú, ktorá by zároveň slúžila ako výkladná skriňa podnikania? Pre druhú možnosť sa rozhodli Kagan Taylor a Justin Rice z Los Angeles.

Zdroj: CNC