Prenajať si kanceláriu alebo navrhnúť a postaviť vlastnú, ktorá by zároveň slúžila ako výkladná skriňa podnikania? Pre druhú možnosť sa rozhodli Kagan Taylor a Justin Rice z Los Angeles.

Podnikavá dvojica pre svoj obchod Knowhow navrhla a svojpomocne postavila geometrickú mikro prístavbu, ktorá slúži ako samostatná kancelária pre ich obchod s drevom. Projekt poňali ako výzvu, ktorá im umožnila predstaviť ich tvorivé schopnosti.

S ohľadom na nové konštrukčné metódy navrhli Lighthouse tak, aby mohol byť postavený ako kus nábytku. Experimentovanie pritom bolo kľúčové.

Plocha fasády a dvere bez pravého uhla prispievajú k dynamickému vzhľadu stavby. Steny sú vyrobené z ľahkých prefabrikovaných panelov, ktoré boli zostavené priamo na mieste. Strešné okno je naopak inšpirované tradičnou stavbou lodí.

Zdroj: Facebook

​Interiér stavby pôsobí veľmi vzdušne a kompaktne, hoci sa môže pochváliť plochou len 47 metrov štvorcových. Napomáha tomu fakt, že okno a dvere prepúšťa do interiéru veľké množstvo prirodzeného svetla.

Vďaka malej výmere nemusí byť kabína postavená na tradičnom podklade, ale stojí na priemyselných kolieskach, ktoré umožňujú pohyb konštrukcie v prípade potreby.

Interiér stavby pokrývajú ľahké drevené panely, podlahy sú z dreva v teplejšom odtieni. Vzdialený koniec kabíny je vybavený vstavanou skriňou. Po celom vnútornom obvode stavby vedie šikmá plocha, ktorá slúži ako stôl.

Pozrite si galériu

Štýlové kancelárie z bývalej pekárne: Sem by ste chodili do práce s radosťou

Všetko začalo, keď sa jedna fínska reklamná agentúra rozhodla presťahovať do inšpirujúceho prostredia. Brainstorming v kanceláriách, ktoré sú na míle vzdialené tradičným, ale zároveň nezruinujú rozpočet spoločnosti, je snom viacerých zamestnancov.

Zdroj: CNC