Americký umelec Gregory Kloehn prišiel s brilantnou myšlienkou na vytvorenie malých mobilných domov pre ľudí bez domova. Ako stavebný materiál použil recyklované materiály a odpadky, ktoré našiel na ulici. Ukázal tak, že umelecké a konštrukčné schopnosti je možné využiť na dobrú vec.

Nejde pritom len o pomoc pre ľudí v núdzi. Gregory Kloehn žije v Oaklande, ktorý trápi veľké množstvo nelegálnych skládok odpadu. Práve tam umelec zbiera materiál potrebný na stavbu domčekov. Využiť sa dá čokoľvek. Nákladné palety môžu slúžiť ako základy, dverami môžu byť napríklad dvierka od chladničky. Ako okná poslúžia napríklad dvere od práčky.

Každý dom je veľký zhruba asi ako pohovka a je vybavený kolieskami, aby ho majiteľ mohol ľahko presunúť. Strecha je šikmá, aby dobre odvádzala dažďovú vodu. Inak je dizajn každého domu iný. So stavbou Kloehnovi pomáhajú dobrovoľníci a študenti stredných škôl.

Pozrite si galériu

Geometrický maják z dreva ako kancelária a výkladná skriňa v jednom

Prenajať si kanceláriu alebo navrhnúť a postaviť vlastnú, ktorá by zároveň slúžila ako výkladná skriňa podnikania? Pre druhú možnosť sa rozhodli Kagan Taylor a Justin Rice z Los Angeles.

Zdroj: CNC