Stáva sa, že ak cestujete po svete, ostanete v niektorom z hotelov dlhšie, pretože si zamilujete jeho atmosféru, podobu alebo komfort. Vybrali sme pre vás päť hotelov od Islandu po Macao, z ktorých by sme sa odhlasovali len s ťažkým srdcom.

Hotel Morpheus – Macao

Hotel si vysnívala nedávno zosnulá svetoznáma architektka Zaha Hadíd, ktorá už žiaľ nemohla byť prítomná pri otváracej ceremónii 15. júna.  Budova nesie rukopis jej neskoršieho architektonického štýlu, ktorého výsledkom je 162 metrov vysoký hotel na rozlohe 150 tisíc metrov štvorcových, ktorý má 780 izieb a 12 vyhliadkových výťahov. Hotel v srdci centra Cotai v čínskom Macau má šokujúci tvar - architektom sa podarilo uprostred budovy vytvoriť priestor v tvare osmičky - doteraz nevídané riešenie v tradičnej architektúre.

Zdroj: Morpheus Hotel

​Gigantický hotel je súčasťou komplexu City of Dreams a okrem apartmánov v ňom hostia nájdu kasíno, obchody a plaváreň vo výške zhruba 130 metrov. Morpheus je prvou budovou na svete, ktorú podopiera voľne tvarovaný exoskeleton z oceľovej konštrukcie. Najzaujímavejšou časťou sú kúpele, v ktorých je vytvorená zimná záhrada so skutočným snehom.

Caldera House – Wyoming

V dedine ukrytej vo Wyomingu žije len 330 obyvateľov, čiže je ideálnym prostredím na dlhšiu zimnú dovolenku. Caldera House Alpine Club nachádzajúci sa v rezorte Jackson Hole Mountain si môžete apartmán rezervovať výlučne s klubovou kartou. Päťhviezdičkový hotel ponúka svojim hosťom komfort a intimitu súkromného bytu so štyrmi spálňami pre relax a plne vybavenou kuchyňou.

Zdroj: Caldera House

​Ak vám to počasie umožní, o veľkých veciach života môžete filozofovať na súkromnom balkóne a obrovskej terase. V objekte sa tiež nachádzajú kúpele, takže po mrazivom dni sa môžete príjemne uvelebiť v horúcej vode a večeru v podobe najnovších vychytávok talianskej kuchyne vám pripraví šéfkuchár klubu.

Len preto čakáme na zimu, aby sme si tu rezervovali izbu

Do začiatku lyžiarskej sezóny sa musíme ešte veľakrát vyspať, ale pomaly už môžeme začať premýšľať o zimných destináciách. Ak si ale nezvyknete plánovať dovolenky dopredu, máme pre vás niečo, čo vás trochu osvieži počas leta. Americký rezort v Teton Village.

Hotel Guntu – Japonsko

Tento plávajúci hotel s devätnástimi izbami pripomína na prvý pohľad dom plaviaci sa na vode. Každá z izieb pýchy architektonického štúdia Yasushi Horibe disponuje vlastným balkónom a nádherným výhľadom na okolité more.

Zdroj: Guntu

​Pokiaľ ide o služby, hostia môžu relaxovať v kúpeľoch a na strešnom krytom bazéne, potiť sa môžu v posilňovni a saune a po večeroch sa oddávať relaxu v koktailovom bare. Šéfkuchár pre nich pripraví pochúťky z morských plodov a sezónnych jedál a, samozrejme, nezabúda ani na tradičné japonské jedlá.

Pozrite si galériu

​Hotel Olea – Zakynthos

V posledných rokoch sa tento moderný tropický hotel na severovýchodnom pobreží ostrova Zakynthos teší mimoriadnej obľube. Hotel s rozlohou štyritisíc metrov štvorcových postavili v bazéne podobnému rybníku. Hotel Olea sa nachádza na krásnom svahu v upokojujúcom prostredí. Budova ukrýva množstvo zaujímavostí, spomedzi ktorých sú nepochybne najzaujímavejšie menšie jazerá, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu pri spájaní reštaurácií a apartmánov takmer všetkých častí hotela.

Zdroj: Olea Hotel

​V päťhviezdičkovom hoteli si môžete vybrať spomedzi 93 apartmánov. Počas slnečných dní si môžete vychutnávať koktaily a miestne víno na obrovských terasách, prípadne v lobby hotela a tri reštaurácie vás budú lákať kombináciou dobrôt mediteránskej a modernej kuchyne.

V tomto gréckom hoteli môžete takmer preplávať z jedného apartmánu do druhého

Grécky hotel plní naše detské sny. Môžete skočiť do bazénu priamo z balkóna vášho súkromného apartmánu.

Ion City Hotel – Island

Hotel Ion City, ktorý sa nachádza v hlavnom meste, je vzácnym východiskovým bodom výletu po ľadovom ostrove. Budova s osemnástimi apartmánmi bola navrhnutá duom Minarc, ktorí vymenili slnečnú Kaliforniu za drsné počasie. Táto elegantne zrekonštruovaná budova zachováva svoj pôvodný charakter a odráža históriu a kultúru mesta Reykjavík a inšpirovala sa tými najkrajšími kútami krajiny. Atmosféra islandskej prírody je všadeprítomná a recepciu osvetľuje lampa v podobe vtáčieho hniezda. Za ňou sa nachádzajú skrine z pravého brezového dreva.

Zdroj: Ion City Hotel

​Apartmány charakterizuje škandinávsky štýl, takže väčšinu z nich tvoria drevené prvky a šedo-biele farby, kým veľkoleposť chodby vytvára jedinečné osvetlenie. Každá z izieb má pri okne sedačku, z ktorej sa môžete kochať tichým a živým islandské mestom. Niektoré apartmány disponujú väčším balkónom alebo súkromnou saunou. Najlepšie izby v hoteli poskytujú panoramatický výhľad na centrum mesta a záliv zároveň.

9 miest pod vodou, ktoré ponúkajú najlepší výhľad na oceán

Túžite po jedinečnom zážitku? Doprajte si nocovanie v podvodnom hoteli, ktorý vám doslova dovolí spať s rybami. Či už vás proste len baví more alebo milujete Verneho román Dvadsaťtisíc míľ pod morom, nebudete ľutovať.