Rekreačný dom nemusí byť len tuctový bungalov na pláži. Úžasný zážitok ponúka napríklad Pole House umiestnený nad pobrežím Great Ocean Road v Austrálii. Okrem iného sa môže pochváliť neuveriteľným výhľadom na oceán.

Moderná stavba bola navrhnutá ateliérom F2 Architecture a je považovaná za jednu z ikonických budov Austrálie. Nie náhodou je označovaná za najfotografovanejší som na ceste. Vyvýšená konštrukcia sedí na štíhlom, no odolnom stĺpe s dlhým zaveseným chodníkom vedúcim k predným dverám. Z niektorých uhlov sa zdá, že dom levituje vo vzduchu.

Dom nedávno prešiel rekonštrukciou, vďaka ktorej pribudlo niekoľko zaujímavých detailov. Promenáda získala podobu sklenenej balustrády a dáva návštevníkom pocit, že chodia po vzduchu. Pribudli tiež zaťahovacie sklenené steny a kúpeľňa s obkladom vo farbe spáleného dreva. Máte chuť sa s Pole House zoznámiť? Žiadny problém. Záujemcovia si ho môžu prenajať prostredníctvom Great Ocean Road Holidays.

Pozrite si galériu

Starý dom z dreva sa zmenil na moderný domov plný svetla a dizajnu

Ošumelý dom sa môže zmeniť na komfortné bývanie pre mladú rodinu. Príkladom môže byť 40 rokov starý dom v japonskom meste Suita. Pod taktovkou architektov z ateliéru ALTS Design Office sa premenil na nepoznanie.

Zdroj: CNC