Vývoj 3D tlače zanecháva čoraz výraznejšie stopy v oblasti moderného stavebníctva a dizajnu. Dôkazom je tento dom v Chattanooga, štvrtom najväčšom meste amerického štátu Tennessee.

Dom sa môže pochváliť širokým, zakriveným exteriérom, ktorý poskytuje nielen vysoko futuristický sci-fi vzhľad, ale aj štrukturálnu stabilitu. Pri navrhovaní interiéru sa dizajnéri vrátili k architektonickým prípadovým štúdiám 50. rokov s trochou modernistického ladenia, najmä vzhľadom na estetický vzhľad, otvorený koncept a sklenené priečelie.

Interiér je zaplavený množstvom svetla a je v neustálom kontakte s vonkajším prostredím. Špeciálna architektúra využíva aj potenciál inovatívnych technológií, akými sú napríklad solárne články alebo pasívne mechanické systémy, aby boli v dokonalom súlade s takmer nulovými emisiami v 21. storočí.

Pozrite si galériu

Le Corbusierova Villa Savoye sa potopila v dánskom fjorde

Pokiaľ do konca leta zavítate do fjordu Velje v Dánsku, čaká vás prekvapenie. V tamojších vodách sa totiž potápa jedna z najslávnejších víl modernej architektúry od architekta Le Corbusiera.

Zdroj: Uncrate