V pulzujúcom Soho sa stavia tridsaťposchodový mrakodrap so stopätnásť apartmánmi. Hotový by mal byť koncom roka.

​Ak hľadáte najkrajší výhľad v New Yorku, mali by ste navštíviť adresu 565 Broome Soho Penthouse.

Zdroj: 565broomesoho

​​Pri konkurencii typu Top of the Rock alebo One World Observatory to nie je práve jednoduché konštatovanie, ale v súťaži a najkrajšiu panorámu získava jednoznačne zlatú medailu.

Zdroj: 565broomesoho
​​Sklenené monštrum s takmer sedemtisíc štvorcovými metrami navrhlo legendárne talianske architektonické štúdio Renzo Piano a je to ich prvý projekt v New Yorku.
Zdroj: 565broomesoho

​​Táto impozantná dvojposchodová budova ponúka fantastický výhľad na nikdy nespiacu metropolu v každom smere. Vyberať si môžete z jeden až štvorizbových apartmánov od 1 590 po 8 450 dolárov za meter štvorcový.

Zdroj: 565broomesoho

​​Samozrejmosťou sú 24-hodinová recepcia, súkromný vjazd pre automobily, veľký krytý bazén, fitnes centrum, knižnica, kúpele a sauna, krytá spoločenská miestnosť s parkom a dve veľké terasy.

Zdroj: 565broomesoho
​​K najlepším dvojpodlažným apartmánom vedú súkromné výťahy.
Zdroj: 565broomesoho

​​Hore vás čaká veľkolepý 360-stupňový výhľad na New York a rieku Hudson cez okná od podlahy až po strop, s vlastným vonkajším bazénom a strešnou terasou.

Zdroj: 565broomesoho

Doterajší mrakodrapový boom nie je nič v porovnaní s tým, čo nás čaká

Nikdy sa nestavalo také množstvo mrakodrapov ako v súčasnosti a do ich výstavby sa zapája viac miest ako pred desiatimi rokmi. Budeme si nakoniec musieť zvyknúť na vertikály? Vlani bolo na svete postavených viac mrakodrapov ako kedykoľvek predtým a najvyšší z nich meral 599 metrov.