Niekto si domov postaví z tehál, dreva, betónu alebo kameňa, iný ho vytvorí v skale. Zaujímavým príklad je napríklad prírodné obydlie nazvané Cliff Haven.

Originálny dom stojí v odľahlej časti juhozápadného Utahu a je postavený priamo do červených skalných útvarov. Z terasy je neuveriteľný výhľad na prírodné krásy kaňona Montezuma. Blízko sa nachádzajú také pamiatky ako Monument Valley a jazero Powell.

Obydlie je v súčasnosti na predaj, nehnuteľnosť má tri spálne, dve kúpelne, garáž pre dve autá a veľkú vonkajšiu terasu. Súkromie je zaručené, najbližší susedia sú desiatky kilometrov ďaleko. Dom je takmer úplne sebestačný. Tunel pod domom ponúka odtok pre dažďovú vodu, ktorá slúži na zavlažovanie neďalekých vinohradov a rozľahlého sadu s ovocnými stromami.

Pozrite si galériu

Do skalného príbytku je zavedená telefónna linka a internet. Energiu potrebnú na prevádzku si dom berie zo solárnych panelov. Vďaka umiestneniu v jaskyni je v dome príjemne chladno.

Pôvodní majitelia začali Cliff Haven budovať v roku 1986. Boli inšpirovaní kmeňom Anasazi, predkami moderných indiánov Pueblo, ktorí v oblasti žili pred stovkami rokov. V dome preto hrajú prím prírodné materiály a drevo, ktoré dodávajú interiéru teplý, intímny pocit.

Fanúšik Pána prsteňov si postavil hobití domov: Vyzerá ako skutočný

Hlboká láska ku knihe alebo filmu Pán prsteňov sa môže prejavovať rôzne. Niekto sa len rád ponorí do fantastického svta, iný sa ho rozhodne vytvoriť.

Zdroj: CNC