Hlboká láska ku knihe alebo filmu Pán prsteňov sa môže prejavovať rôzne. Niekto sa len rád ponorí do fantastického svta, iný sa ho rozhodne vytvoriť.

Príkladom je muž, ktorého Pán prsteňov fascinoval natoľko, že neďaleko škótskej obce Tomich si postavil svoj vlastný hobití domček s rozprávkovo vyzerajúcim exteriérom i interiérom.

So stavbou domu, ktorý mu slúži celoročne, začal v 80. rokoch minulého storočia. Exteriér poschodového domu úplne zakryl mach a brečtan, k vstupu lákajú veľké zaoblené dvere, ktoré vás uvedú do malého vestibulu. Atmosféra interiéru nenechá nikoho na pochybách. Nízke stropy a útulné zariadenie navodzujú intenzívny pocit, že žijete v pozdemí. Nájdete tu tiež mnoho vychytávok. Napríklad oheň v krbe ohrieva okrem iného tiež štýlovú rúru. A čo je veľmi kuriózne, v domčeku je aj sprcha a automatická pračka.

Malebné ako dom je aj okolie. Starostlivo udržiavanú záhradku zdobí rybník s mostom, malý vodný náhon a kamenné chodníčky.

Pozrite si galériu

Domy so zelenou strechou: Pozrite si tie najkrajšie

Tradičné severské obydlia ponúkajú nielen útulný exteriér a rozsiahle okná, ale tiež strechy, vďaka čomu perfektne zapadnú do okolia krajiny. Ktoré sú najkrajšie?

Zdroj: CNC