Aký veľký musí byť domov, aby pôsobil na prvý pohľad útulne a vzdušne? Odpoveď vás možno prekvapí. Stačí len 22 metrov štvorcových.

So zaujímavým riešením prišiel návrhársky tím Small Design, ktorý dokázal v byte o rozlohe 22 metrov štvorcových vytvoriť priestor, ktorý je nielen funkčný, ale aj opticky veľkorysý. Domov vznikol na prianie klientov, ktorí často cestujú do zahraničia za prácou a potrebujú len kvalitné miesto na spánok a teplú sprchu.

Medzi ich priania patrila napríklad mezaninová posteľ, stôl a rozumné využitie prázdneho priestoru, tak aby ho bolo možné flexibilne využívať podľa aktuálnych potrieb obyvateľov.

Každý centimeter v byte je starostlivo navrhnutý s ohľadom na jednotný dizajn. Interiéru vládne farebná schéma zložená z bielej farby a dubového dreva, vďaka ktorému interiér pôsobí príjemne svetlý a priestorný. Okrem postele je na poschodí pracovný kút, dole sa nachádza kuchyňa, pracovný kút, ktorý sa dá ľahko rozložiť na jedálny stolík, štýlové posedenie, kúpeľňa s vaňou, skrine na ukladanie vecí a dokonca aj šikovná knižnica.

Pozrite si galériu

Starý dom sa zmenil na moderný domov za pomoci materiálov zo zbúranej kancelárie

Originálne bývanie môže vzniknúť aj z dvoch pomerne nesúrodých častí. Príkladom je projekt architekta Rolf Brugginka v Utrechte, ktorý premenil historickú budovu pomocou materiálov z iného priestoru.

Zdroj: Homedit