Originálny projekt Urban Treehouse sa nachádza v Berlíne a predstavuje moderný dizajn, ktorý ponúka možnosť dlhodobého bývania. S nápadom prišla firma Baumraum, ktorá sa špecializuje na vyvýšenú architektúru.

Experimentálny výskumný projekt sa nachádza v komunite obytných budov so záhradami - veľmi odlišnými od vidieckych oblastí obklopených prírodou.

Urban Treehouse sa skladá z dvoch jednotiek, z ktorých každá má obytný priestor o rozlohe 68 metrov štovrocvých, vrátane kuchyne a kúpeľne. Obe sa vznášajú vo výške a majú dolnú terasu, ktorá je vzdialená 8,5 metrov od zeme. Pri jednom zo stromov je schodisko podopreté pružnými závesmi z neďalekého dubu.

Zdroj: Laura Fiori

​Štruktúry rozumne zakrývajú utility, napájajúce okruh a skladovací priestor v základniach. Ich celková nosná konštrukcia, podpery a rámy sú vyrobené z pozinkovaných oceľových profilov s pevnými prefarbikovanými päťvrstvovými smrekovými panelmi, ktoré sa používajú v stenách, stropoch a podlahách. Jasne osvetlené interiéry z teplého dreva sú kompenzované vonkajšími hliníkovými kompozitnými panelmi. Táto kombinácia vytvára čistý, moderný pocit, ktorý z domu na strome robí viac než víkendové útočisko.

Pozrite si galériu

Sedliacka stavba sa zmenila na útulný moderný domov

Architektúra je skvelým príkladom, že sa dajú staré veci vylepšiť úplne novým spôsobom. Jonathan Andersson a tím tesárov to dokázali v impozantnej prestavbe, v ktorej spojili dve schátrané stavby do jedného priestoru.

Zdroj: CNC