Architektúra je skvelým príkladom, že sa dajú staré veci vylepšiť úplne novým spôsobom. Jonathan Andersson a tím tesárov to dokázali v impozantnej prestavbe, v ktorej spojili dve schátrané stavby do jedného priestoru.

Dom sa nachádza v švédskom Österlene. Vnútri sa skrýva moderný interiér o úctyhodnej rozlohe 4 200 metrov štvorcových. Pokiaľ ste nepoznali históriu stavby, nikdy by vám nenapadlo, že časť stavby pochádza zo začiatku 20. storočia.

Veľkorysý interiér v tvare písmena L je plný bielych a svetlo šedých tónov, ktoré spolu s okanmi navodzujú otvorený, vzdušný pocit. Vďaka dômyselnej hre farieb a textu nepôsobí chladne ani sterilne. Podlahy z lešteného betónu, drevený strop a nosníky vnášajú do monochromatickej palety hĺbku.

Dom má celkovo štyri izby a veľkú otvorenú miestnosť do priestoru, z ktorej je vidieť otvorenú kuchyňu. Sada francúzskych okien vedie na drevenú terasu s bazénom, odkiaľ sa ponúkajú idylické výhľady na kopcovitú krajinu. Pokiaľ vás láka život na vidieku, máte šancu. Nádherný pozemok o rozlohe 1,5 árov je teraz na predaj za 680 tisíc dolárov.

Pozrite si galériu

Špinavá garáž sa zmenila na úžasné malé bývanie

Originálny domov môže vzniknúť aj z miesta, ktoré pre to nemá na prvý pohľad predpoklady. Napríklad zo starej špinavej garáže.

Zdroj: CNC