Originálny domov môže vzniknúť aj z miesta, ktoré pre to nemá na prvý pohľad predpoklady. Napríklad zo starej špinavej garáže.

​Krásnym príkladom je domov, ktorý pre seba vo Washingtone vytvorila dizajnérka Michelle de la Vega. Mladá žena sa opisuje ako multidisciplinárna umelkyňa, návrhárka, zváračka, ale nie architektka. Nemala tušenie, že by sa v tejto oblasti mohla presláviť.

Všetko sa začalo, keď sa rozhodla premeniť špinavú starú garáž s veľkosťou 76 metrov štvorcových na útulný domov pre seba a svoju mačku. Dôvod bol prostý, potrebovala prenajať svoj dom a hľadala miesto, kde by mohla bývať.

Nový domov nielen navrhla, ale tiež realizovala. Strechu pôvodnej stavby zdvihla o 1,2 metra, aby získala priestor pre spálňu v hornej časti budovy. Malú funkčnú kuchyňu umiestnila k jednej zo stien a k domčeku pridala malú prístavbu, kde je teraz kúpeľňa. Interiér poňala v industriálnom štýle.

Pretože vie pracovať s kovom, úchyty, háčky a osvetlenie vyrobila sama. Ďalšie vybavenie, vrátane rebríka do podkrovia, skladovacej skrine a zásobníka na drevo zachránila a renovovala. Zvyšok domu vybavila recyklovaným nábytkom a dekoráciami z druhej ruky, takže je skvelou inšpiráciou pre tých, čo si nemôžu z finančných dôvodov dovoliť luxusné bývanie.

Pozrite si galériu

Problémy s nedostatkom priestoru riešia domáce podzemné garáže

Existuje celý rad dôvodov, prečo by si chcel niekto nainštalovať garáž Cardok na svojom pozemku. Áno, pre niektorých šťastlivcov, ktorí sú skrátka bohatí, je to zbytočné. Existujú však aj ľudia, žijúci v mestách, kde majú obmedzený priestor a nemajú možnosť postaviť si vlastnú garáž.

Zdroj: CNC