Postaviť si dom z tehál alebo dreva je normálne. Existujú ale aj iné možnosti. Príkladom môže byť aktuálny trend v Spojených štátoch, kde si ľudia stále častejšie prerábajú vyradené školské autobusy na komfortný domov na kolesách. Nejde pritom o bývanie pre single alebo bezdetné páry.

Prestavba školského autobusu na pohodlné bývanie má svoje výhody. Domov je mobilný, relatívne úsporný, cenovo dostupný aj pre menej majetných a pri troche snahy môže ponúknuť podobný komfort ako štandardný dom. Po odstránení sedadiel totiž vznikne relatívne veľký priestor, ktorý si majitelia môžu prispôsobiť presne na mieru svojím potrebám.

Pozrite si galériu

​Hoci je priestor obmedzený, vďaka rozumným riešeniam je možné ušetriť veľa miesta. Do prerobeného autobusu sa tak môže vojsť aj rodina so štyrmi a viac deťmi.

Chcete bývať lacno a bez prípojok? Skúste obytné vajíčko

Mobilný domov s originálnym vzhľadom nemusí byť drahý. Zaujímavé možnosti predstavuje napríklad obytná bunka Ecocapsule s malou veternou elektrárňou, kuchyňou, kúpeľňou a úložným priestorom od bratislavského štúdia Nice Architects. Domček vyjde na necelých 80 tisíc eur.