Pri pohľade na kostol málokomu napadne, že sa tieto stavby môžu premeniť na komfortný domov pre rodinu. Pozrite sa na tie najlepšie realizácie z celého sveta.

Veľkorysý majestátny priestor s vysokými klenutými stropmi, oblúky, úzke okná s pestrofarebnými vitrážami a pôsobivý duch miesta. To je len malý zoznam predností, ktoré ponúka sakrálna architektúra. Pri citlivom prístupe sa odsvätený kostol môže zmeniť na plnohodnotný moderný domov. Príkladov sa nájde mnoho.

Na transformáciu sakrálnych priestorov sa dokonca špecializujú niektoré architektonické firmy. Príkladom môže byť holandský ateliér Zecc Architects.

Štýlové poňatie interiéru sa môže veľmi líšiť. Od klasického rustikálneho po super moderné. Pozrite sa na 17 prestavieb, ktoré sa vďaka rozumnému prístupu majiteľov podarili na jednotku.

Pozrite si galériu

Luxusný byt zo storočného kostola? A ešte aký!

Ako sa dá takmer storočný kostol prerobiť na ultramoderný rodinný dom? Odpoveď vám poskytne bývalý väzenský areál, v ktorom mali architekti DAHA tú česť, skombinovať minulosť so súčasnosťou a premeniť kostol postavený v roku 1924 na luxusné bývanie.

Zdroj: CNC