Firma Bose, ktorá sa zameriava na zvukové systémy, reproduktory a ďalšie audio príslušenstvo, oznámila vývoj vlastných okuliarov pre rozšírenú realitu. Budú ale fungovať trochu inak, než čakáte.

Namiesto toho, aby zobrazovali dodatočné informácie vizuálne, ako je tomu u Google Glass či HoloLens, sústredia sa na zvukové vnemy. Do prostredia okolo tak pridajú zvukové stopy a informácie, ktoré doplnia to, čo vidíte.

Zdroj: Bose

​Platforma by mala fungovať tak, že sa spustia určité zvukové slučky vo špecifických miestach. Používatelia by tak mohli, napríklad počuť historické prejavy počas prehliadky turistických miest v zahraničí, alebo vás budú okuliare navigovať ako zvukové GPS s konkrétnymi povelmi potom, čo sa spoja s vaším smartfónom.

Bose chce do budúcna skombinovať zvukové informácie s tými vizuálnymi. Užívateľ by tak mohol počuť preklad názvov, keď sa pozrie do výlohy, či predpoveď počasia, keď vykukne z okna.

Okuliare budú len jednou z možností, ako využiť platformu Bose AR Okuliare budú len jednou z možností, ako využiť platformu Bose AR Zdroj: Bose

​Malo by ísť o úplne novú platformu tohto typu, ktorú bude možné integrovať do slúchadiel, okuliarov, heliem a ďalších produktov. Firma chce, aby sa do procesu zapojili aj ďalší výrobcovia, preto uvoľnila vývojárske nástroje Bose AR SDK a dokonca plánuje investovať až 50 miliónov dolárov do firiem, ktoré budú vyvíjať svoje produkty na báze Bose AR.

Okuliare pre rozšírenú realitu Vuzix Blade sú nové Google Glass

Teda aspoň podľa novinára The Verge, ktorý si mal možnosť ich vyskúšať na CES a bol nimi celkom unesený.

Zdroj: CNC, Bose