Minulý týždeň sa svetová mužská móda sústredila na Florenciu a na jednu z najdôležitejších platforiem vo svete pánskych odevov a doplnkov – 93. pokračovanie Pitti Uomo. Pozreli sme si najnovšie trendy v kruhoch bespoke návrhárov na sezónu Zima/Jeseň 2018.

V porovnaní so ženskou je pánska móda oveľa statickejšia a konzervatívnejšia, čoho najlepším príkladom je oblek, ktorý je v podstate synonymom elegantného pánskeho oblečenia. Priestor na manipuláciu je dosť úzky, čo dokazuje aj dvakrát ročne usporiadaná extravaganza Pitti Uomo vo Florencii.

Renomované krajčírske vysoké školy si tu vzájomne dávajú rande a na uzavretých a otvorených mólách sú k videniu zákazky tých najvychytanejších dielní z Milána, Neapolu, Florencie, Veľkej Británie, Spojených štátov a Japonska.

Oveľa vzrušujúcejšia ako módne prehliadky je mustra, počas ktorej ulice, námestia a bočné uličky hlavného mesta Toskánska zaplavia modely, čo vyzerá, akoby sa človek ocitol v štýlovom kasovom trháku.

Pozrite si galériu

​Modely vystupujúce pred poprednými svetovými odborníkmi, blogermi a klientmi svojím, tu provokatívnym, tu konzervatívnym oblečením dokazujú, že aj pole pôsobnosti pánskej módy veľké ako šachovnica je schopné vďaka fantázii prekračovať hranice.

Pitti Uomo skončilo 12. januára. Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ. Čakáme na 94. pokračovanie 12. júna 2018.

Zdroj: Pitti Imagine