Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chopard Mille Miglia: Cesta za náramkovými legendami
Zdielať na

Chopard Mille Miglia: Cesta za náramkovými legendami

Zdroj: Chopard

Tieto náramkové hodinky si rozhodne zaslúžia, aby ste o nich vedeli, prečo sa stali legendárnymi.

Mille Miglia, čiže tisíc míľ. Takto sa volali najznámejšie talianske automobilové preteky minulého storočia, ktoré medzi rokmi 1927 a 1957 usporiadali celkovo dvadsaťštyrikrát a konkurovali takým súťažiam, ako Carrera Panamericana alebo Targa Florio.

Pri zrode pretekov stála myšlienka, aby sa a automobilmi nesúťažilo len na uzavretých okruhoch, ale v reálnych, vzrušujúcich a dlhých podmienkach. Rovnako ako podobné súťaže, aj táto séria pretekov bola zrušená z bezpečnostných dôvodov, ale v roku 1977 ju znova oživili. Od tej doby sa stala špeciálnou súťažou pre staré klasické autá a veteránov. Preteky, na ktorých účastníci absolvovali tisíc míľ, štartovali z Brescie a končili v Ríme.

Chopard

​K tejto renomovanej súťaži sa v roku 1988 pridružil aj Chopard a stal sa neskôr jedným z jeho hlavných sponzorov. Súťaži Mille Miglia vzdáva poctu rovnomennou modelovou sériou.

Chopard

​Tú inšpirovali prvky pretekárskych vozidiel z éry 1927-1940, kým hodinky Mille Miglia GTS pripomínajú novšie obdobia od roku 1941 až do roku 1957.

Súvisiace články