V súčasnej dobe začína u mužov upadať trend cvičenia. Vypracované telo je jedným zo základných znakov disciplíny u každého jedinca. Dlhé roky tvrdej práce pri správnej technike prinášajú mužom vysnené výsledky, ktoré potrebujete nielen pre sebavedomie, ale aj pre získanie rešpektu od druhých ľudí. Prinášame vám 6 rád o cvičení, ktoré vás opäť namotivujú.

Začnite od dobrej stravy

Zdroj: Profimedia.sk

Zdravé stravovanie tvorí základ šťastného života. Človek, ktorý sa nezdravo stravuje, sa jedlom snaží kompenzovať svoje problémy. Z toho vznikajú choroby, ako napríklad obezita. Nezdravý životný štýl spôsobuje u ľudí najviac psychických problémov.
Symbióza dobrého stravovania spolu s cvičením sú pre ľudské telo veľmi dôležité. Toto vytvára u človeka veľmi dobrý pocit zo samého seba.

Nečakajte rýchly progres

Veľa mužov začne cvičiť s tým, že sa čo najrýchlejšie chcú zmeniť a dostať sa k vysnívanej postave. Neuvedomujú si, že pri cvičení nie je cieľ priblížiť sa k svojej fantázii. Ich méta by mala pozostávať z toho, že vidia svoj progres a zlepšovanie sa každým tréningom by malo byť ich najväčšou motiváciou.
Veľmi zlý príklad v tomto udáva veľká väčšina fitness modelov na sociálnych sieťach. Práve športoví influenceri sú častým dôvodom toho, že sa niekto rýchlo vzdá. Sú to totiž ľudia, ktorí pravidelne užívajú steroidy. Najmä u mladých mužov predstavujú nerealistický pohľad na cvičenie.

Choďte cvičiť vtedy, keď sa vám nechce

Každý poznáme ten pocit. Zle ste sa vyspali, ste unavení z práce, tých výhovoriek je kvantum. Nový deň znamená nový dôvod na to, aby ste nemuseli ísť cvičiť. Iba ten, kto tento pocit prekoná, zistí, že ak si odcvičí vtedy, keď sa mu najviac nechce, vie si povedať, že sa zlepšil.
Zdokonaľovanie sa nie je iba o cvičení. Základ zmýšľania skúseného športovca tvorí najmä disciplína. Ak sa pravidelne budete prekonávať, váš mozog si na to zvykne a vybudujete si mimoriadnu mentalitu.

Dbajte na dobrý spánok

Nič neprekoná pocit, keď ráno vyleziete z postele plní energie. Ste pripravení robiť veľké veci, ktoré vás v daný deň čakajú. Mnoho ľudí si zvykne na veľmi zlý spánkový režim, u ktorého sú spokojní so šiestimi hodinami spánku, čo ich robí neproduktívnymi a demotivovanými. Doprajte si aspoň 8 hodín. Nie je to tak ťažké, ako sa zdá.

Robte strečing

Zdroj: Profimedia.sk

Flexibilita je u cvičiacich ľudí veľmi dôležitá a často vynechávaná. Aj keď to môže znieť komicky, kulturisti sú bežne veľmi ohybní. Strečingu venujú pomerne úctyhodnú časť dňa, čím predchádzajú mnohým zraneniam, ktoré počas cvičenia môžu prísť. Preto naťahovanie svalov netreba podceňovať a pravidelne sa mu venovať.
Nepríjemné zranenie vás totiž môže veľmi demotivovať, najmä ak trvá dlho a obmedzuje vás natoľko, že nemôžete vykonávať konkrétny cvik.

Konajte

Mnoho ľudí pozerá veľa motivačných videí, či článkov a čakajú, že ich to odnesie do posilňovne . Vezmite nohy na plecia a utekajte si odrobiť svoju sériu cvikov. Budete na seba pyšní.